37. kolo
18.05.2013 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - Valenciennes FC 2:0

Évian udělal výrazný krok v záchraně, když před vlastním publikem porazil Valenciennes 2:0; nyní už může svěřence Pascala Dupraze o prvoligovou příslušnost připravit pouze malý zázrak.

Před posledním kolem se savojský klub nachází tři body nad sestupovou zónou, ale jeho skóre je mnohem lepší než je tomu v případě aktuálně osmnáctého Troyes. Évian zakončuje sezonu na půdě Bordeaux, Troyes čeká výlet právě do Valenciennes.

Domácím bylo od začátku jasné, co je v sázce, a úvodní gól tak přišel už po dvou minutách hry - Daniel Wass vyslal do šance Khelifu, který na 25 metrech napřáhl a nekompromisně propálil Nicolase Penneteaua. O 10 minut později se pak Khelifa převtělil do role asistenta a famózním pasem našel Ehreta, který měl z pár metrů už jednoduchou práci - 2:0.

I zbytek první půle se nesl v domácí režii, a pouze Penneteauova pohotovost zabránila dalšímu navyšování skóre; hostující gólman se vytáhl jak proti přízemní ráně Khelify, tak proti Bérigaudově střele z úhlu. Tentýž obrázek viděli diváci i po pauze; v 57. minutě Bérigaud zpracoval povedený pas od Brice Dja Djédjého, ale hostující obrana odpálila míč z brankové čáry.

Valenciennes skutečně tahali celý zápas za kratší konec, což se ukázalo i 12 minut před koncem, kdy Bérigaud vyzval Rabiua a hostující obrana měla opět plné ruce práce. Khelifa ještě zkoušel štěstí zdálky, překvapil špatně postaveného Penneteaua, ale nakonec netrefil; na druhé straně se vůbec poprvé do náznaku šance dostal až v samém závěru Gaël Danic, jehož přímý kop však zlikvidoval domácí strážce Bertrand Laquaït.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele