18. kolo
15.12.2012 20:00 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

ES Troyes - AC Ajaccio 3:2

V Troyes mají velké důvody k oslavě. Po bezchybném výkonu proti Ajacciu v první půli si na své konto připsalo teprve své druhé vítězství v sezóně a odpoutalo se ode dna tabulky na 19. pozici. Manko na bezpečnou zónu domácí stáhli aktuálně na rozdíl šesti bodů. Nebýt přitom totálně zpackaného závěru zápasu, mohlo vítězství ESTAC vypadat ještě o dost vábivěji.

Devět bodů za sedmnáct kol - to byla bilance nováčka ligy před duelem s korsickým mužstvem. A bylo vidět, že s tímhle hodlají Furlanovi hoši co nejrychleji něco udělat. V 17. minutě se v první větší šanci zápasu objevil Obbadi, ale jeho střela z blízkosti zamířila jen vedle. Na druhé straně hosté v první půli zahrozili jednou jedinkrát, ale Diarrovu střelu lapil brankář Thuram-Ulien.

Až pak to přišlo - závěr prvního dějství a tedy klíčový okamžik zápasu. Bahebeck ještě mířil mimo, ve 34. minutě se však domácí přece jenom ujali vedení. Nivet s Obbadim se vrhli do brejku, následně Camus sklepl míč pro Darbiona a ten poprvé překonal brankáře Ochou. O pět minut později už to bylo 2:0, jakmile Nivet potrestal chybnou hlavičku Bouhourse.

Do třetice všeho dobrého se trefil ještě ve 45. minutě Camus, jemuž parádně přihrál Nivet, a na pravačkou vystřelený pokus přesně do horního růžku zkrátka Ochoa zase nedosáhl. Ani ve druhém poločase přitom domácí nepolevovali, Nivet skvělým způsobem našel Jeana, jehož ránu musel za kolegu brankáře likvidovat na brankové čáře až Bouhours.

Poslední minuty zápasu patřily jasně Ajacciu. Mutu se snažil překvapit Thurama-Uliena z přímého kopu, ovšem nepodařilo se mu to. V 90. minutě snížil Lasne, jelikož hrubku v obraně zaznamenal Jarjat, a o dvě minuty později skóroval také Cavalli, byť se ještě vše snažil zachránit N'Goyi, nicméně na víc se hosté už nezmohli.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele