37. kolo
18.05.2013 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 2:0

Fotbalisté Saint-Étienne zvládli důležité utkání v boji o pohárovou Evropu a v souboji s druhou Marseille zvítězili 2:0. Hosté působili matným dojmem, nicméně už v podstatě neměli o co hrát a jejich motivace byla mnohem menší než ta soupeřova. Marseille totiž jistě skončí druhé, v tuto chvíli ztrácí deset bodů na PSG a je o sedm bodů před Lyonem. Domácí poskočili na čtvrté místo o bod před Lille a o bod za Lyon, který ale ještě má duel k dobru.

Domácí byli od samého začátku lepším týmem a hned v první minutě mohli jít do vedení, ale po střele Aubameyanga předvedl skvělý zákrok brankář Mandanda. Ten se zaskvěl i po necelé čtvrthodině hry, když Brandão obešel protihráče a mířil na vzdálenější tyč, hostující strážce však dokázal na poslední chvíli zasáhnout nohou. St. Étienne se přeci jen dočkalo ve 25. minutě, když skóre zápasu otevřel Loic Perin.

Po přímém volném kopu dokázal aktivní Brandão zpracovat míč pro Perina na malé vápno a ten s přehledem zakončoval do odkryté branky. Ihned nato mohl na druhé straně vyrovnat Valbuena po narážečce André Ayewa, jenže z voleje mířil těsně vedle. Následně mohl na druhé straně zvýšit Hamouma, když se ocitl před osamoceným Mandandou, jenže trefil pouze jeho nohy. Domácí se uklidnili ke konci poločasu zásluhou Brandãa.

Ve 43. minutě vsítil druhou trefu St-Étienne po pasu Ghoulama z levé strany, jeho hlavička nakonec zapadla za Mandandu, který se po míči natahoval, seč mu síly stačily. Další obrovské šance byly k vidění až v závěrečné pětiminutovce, postarali se o ně pouze hosté. Nejprve mohl snížit Valbuena, trefil však pouze tyč. Ihned na to hrozil střídající Jordan Ayew, zblízka Ruffiera nepřekonal. V 89. minutě ještě hlavičkoval Sougou, Ruffier se opět vytasil s perfektním zákrokem a skóre zápasu se tak již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

vzajemne zapasy SE nepreji... 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele