5. kolo
15.09.2012 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Sochaux 0:1

Asi největší překvapení tohoto kola se zrodilo pod Alpami na půdě St. Étienne. Ačkoli to přivítalo celek, který za čtyři kola nezískal na své konto jediný bod, podlehlo mu díky brance Thierryho Doubaie ze 75. minuty. Hostům přitom na jediný zásah zápasu stačila pouze jedna střela na branku.

Les Verts se poslední dvě kola povedla na výbornou. Nad Brestem zvítězili 4:0, v Bastii rovněž hladce 3:0. Vše by možná šlo ještě snáz i proti papírově slabšímu FCSM, nebýt vyloučení Jonathana Brisona již z 10. minuty utkání. Protože i v deseti bylo St. Étienne na hřišti o trochu lepším týmem než soupeř.

Trenér Christophe Galtier neměl k dispozici Francoise Clerca, jenž měl poraněné koleno, a ani obránce Kurta Zoumu. Sochaux udělalo v sestavě také dvě změny, Banana Yayu nahradil Sebastien Corchia a Kaliloua Traorého zase Loic Poujol. V okleštěných jedenáctkách nebyl k vidění příliš hezký fotbal.

ASSE vstoupil do zápasu nejhůře, jak mohl. Brison šel až příliš ostře do souboje s Camarou a sudí Said Ennjimi ukázal domácímu záložníkovi přímou červenou kartu. První větší šanci zápasu si vytvořili hosté ve 21. minutě, když Camarův centr usměrnil Bakambu hlavou pouze nad branku.

Až ve 32. minutě se diváci dočkali první střely mezi tři tyče. Postaral se o ní Mignot, jehož tečovaný pokus lapil gólman Pouplin. Následně schopnosti soachauxského brankáře prověřil Aubameyang, ovšem jeho přízemní střelu Pouplin také chytil. Druhé dějství bylo ještě horší než to první.

A až na gól Doubaie čtvrthodiny před koncem, který neměl problém rozvlnit síť z bezprostřední blízkosti, nestojí opravdu nic za zmínku. Alespoň vyrovnat sice mohl v 83. minutě Aubameyang, Pouplin však jeho střelu vyrazilo zámezí. St. Étienne tak se Sochaux nakonec nešťastně prohrálo.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele