12. kolo
10.11.2012 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - ES Troyes 2:0

Saint-Étienne v rutinním zápase porazilo doma Troyes a vyšplhalo už na pozice zajišťující Ligu mistrů! Tradiční klub je momentálně třetí společně s Lyonem a Valenciennes, přičemž vedoucí duo PSG - Marseille je vzdáleno jediný bod.

Troyes je oproti tomu stále předposlední, a tak se dalo čekat, že dnes diváci na Geoffroy Guichard uvidí zápas v domácí režii. Nováček se sice ještě první poločas ubránil, ale prakticky ihned po znovuzahájení poslal favorita do vedení Renaud Cohade. Výsledek pak dvě minuty před koncem ještě pojišťoval Aubameyang.

Les Verts do zápasu vtrhli ofenzivně a Brandaově střele chyběly decimetry. Troyes odpovědělo nepříjemnou přízemní střelou Fabiena Camuse, kterého ke skórování vyzval Mounir Obbadi; ani tento pokus však příslušného brankáře nakonec nezaměstnal.

Jinak se celou první půli hrálo podle zelených not - jenže ne a ne se trefit. Nepovedlo se to ani napodruhé Brandaovi, ani Hamoumovi, který deset minut před přestávkou trefil břevno. A tak si museli fanoušci počkat do 46. minuty, kdy se k míči dostal Jonathan Brison a poslal centr na Cohadeho. Letní posila ASSE se následně prohnala přes Rincóna a vyslala na bránu suverénní střelu, na kterou Yohan Thuram-Ulien odpovědět nedokázal.

Cohadeho vstřelený gól povzbudil a byl hodně viditelnou postavou i nadále; jeho střelecký pokus z 65. minuty po Hamoumově přihrávce musel likvidovat pozorný Thuram-Ulien. ASSE pokračovalo i nadále v tlaku a zahrozilo spoluprací Hamoumy s Gradelem, ale bezúspěšně.

Bylo mimořádně nepravděpodobné, že by se Troyes dostalo k vyrovnání, ale diváci si přesto oddechli, když těsně před koncem pojistil vedení Aubameyang. Gabonský střelec se dostal k míči po akci Faouziho Ghoulama a první střelu sice ještě opřel do skvělého Thuram-Uliena, ale z následné dorážky už se nemýlil.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Troyes umějí zahrát na silnější týmy....přesto zkusím dát 1. a tip: 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele