33. kolo
24.04.2013 18:30 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - AC Ajaccio 4:2

Nejen, že v týdnu získali Coupe de la Ligue. Nyní Saint-Étienne porazilo na domácím hřišti i Ajaccio a stále tak může pomýšlet na příčky zajišťující účast v Lize mistrů.

Zeleno-bílí o víkendu ukončili dvaatřicetileté čekání na zisk trofeje, když ve finále Ligového poháru porazili Rennes tím nejtěsnějším možným rozdílem. A v úvodu utkání to vypadalo, že za sebou hráči měli veselé večery, to když hosté otevřeli po čtvrthodině hry skóre díky Adrianovi Mutuovi.

Nicméně série neporazitelnosti domácího mužstva v roce 2013 nakonec ohrožena nebyla. Brzy vyrovnal Pierre-Emerick Aubameyang a zkraje druhého poločase převážil váhy na stranu domácích Renaud Cohade s Mathieuem Bodmerem. Proměněná penalta Adriana Mutua čtvrt hodiny před koncem ještě zapříčinila fanouškům Saint-Étienne jisté nervy, nicméně vítězství v posledních minutách pojistil Aubameyang.

První příležitost celého zápasu si vypracovali domácí hráči. Brandao, hrdina pohárového zápasu proti Rennes, vyslal na zteč Pierra Emericka Aubameyanga, jehož však vychytal Ochoa. Bylo to Ajaccio, tým, jenž se vznáší dva body nad sestupovými pozicemi, který se nakonec dočkal vedení.

Přímý kop Samuela Bouhourse se dostal až k Adrianovi Mutuovi, jenž s pomocí teče Loica Perrina propasíroval míč až za záda Stéphaneho Ruffiera - 0:1. Domácí však záhy vyrovnali. Yohan Mollo využil zaváhání Yoanna Poulard, obral ho o míč a předložil lahůdku před branku Aubameyangovi. Ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil - 1:1.

Ještě před koncem poločasu se střelou z dálky prezentoval právě Mollo, nicméně do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Po změně stran se však rozhodujících branek dočkali domácí fanoušci. Po pouhých třech minutách si Bodmer zpracoval přihrávku Mollo, lehce si poradil s bránícím hráčem a jednoduše zakončil - 2:1.

O dvě minuty později to bylo již o dvě branky. Aubemayang pustil dobrý centr Brandaa z levé strany na lépe postaveného a neobsazeného Cohadeho, jenž na vzdálenější tyči jednoduše ťukl do míče a usměrnil ho tak mezi tři tyče - 3:1.

Ochoa následně dvakrát podržel své mužstvo, nejdříve vychytal Mutua, následně i Faouzi Ghoulama. Domácí Kurt Zouma posléze zahrál v pokutovém území rukou a kopala se penalta. Mutu napálil míč do sítě tak silně, že Ruffier míč nemohl chytit, ačkoliv směr vystihl - 3:2.

Poslední slovo však mělo Saint-Étienne. Aubameyang si zpracoval pas Ghoulama a pohotově zavěsil - 4:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

snad vyhra budu mit 11tacu ..)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele