35. kolo
05.05.2013 17:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Olympique Lyon 0:3

Bafetimbi Gomis přišel na hřiště na druhý poločas za nevýrazného Lisandra Lópeze a byl to právě on, kdo pomohl Lyonu nakonec hladce zvítězit na půdě Nancy. OL si tak upevnil svou třetí příčku, ze které se postupuje do předkola Ligy mistrů, a na čtvrté Nice má náskok čtyř bodů. Nancy zůstalo v tabulce na sedmnáctém místě.

Domácí nehráli vůbec špatný fotbal, vlastně potvrdili, že formu před nejdůležitější částí sezóny v boji o záchranu mají solidní. Zpočátku to vůbec nevypadalo, že by po šesti zápasech mohli opět prohrát. Nejprve se ocitl v šanci Moukandjo, který obešel individuální cestu, obešel Gréniera, pak ale ztroskotal na brankáři Lopesovi.

Les Gones se jinak vlastně v prvním dějství k ničemu vážnějšímu nedostali, zahrozili jen střelami Mvuemby a Lópeze, ty však skončily jen nad brankou. Trenér Rémi Garde se tak rozhodl pro změnu, z útoku stáhl nevýrazného Argentince a nahradil ho Gomisem. Právě on pomohl konečně rozbořit perfektně sehraný obranný val soupeře.

Dredatý útočník se prosadil hned po dvou minutách pobytu na hrací ploše. Gonalons ho uvolnil, Gomis si následně poradil s obráncem Lotiesem a pak přesně zacílil. Hosté mohli navýšit náskok záhy, Benzia si totiž naběhl na dlouhý pas Gonalonse, za brankáře Gregoriniho však na brankové čáře zaskočil Muratori, jenž odkopl míč do bezpečí.

Na druhé straně byl ASNL také blízko vyrovnávací branky, Muratori našel v dobré pozici Bakara, jehož pokus na poslední chvíli zastavil Umtiti. Domácí vyvinuli na Lyon tlak, v největší možnosti pak selhal Puygrenier, opět ho totiž dokázal ozbrojit Umtiti. Deset minut před koncem pak skóroval Olympique.

Fofana unikl podél pravé strany, Gourcuff převzal jeho přihrávku a nechytatelnou dělovkou nedal gólmanovi Gregorinimu žádnou šanci míč polapit. Minutu před koncem pak pojistil tři body opět Gomis. Gourcuff mu perfektně asistoval a jeho spoluhráč překrásným a chytrým lobem překonal bezmocného Gregoriniho.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Langi

0-4

Reagovat
smazaný uživatel

1x.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
freakmarena19

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele