17. kolo
12.12.2012 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AC Ajaccio - Stade Reims 2:0

Jeden gól vstřelil, druhý zařídil. Adrian Mutu dovedl své Ajaccio k důležitému vítězství nad jiným nováčkem z Remeše a korsický celek se tak rázem oddálil sestupovým příčkám.

Mutu přitom minulý týden v zápase proti Montpellier (prohra 0:3) odevzdal katastrofální výkon a v médiích se dokonce spekulovalo, že bych mohl dnešní utkání zahájit na lavičce. Svému trenérovi se však nakonec odvděčil měrou vrchovatou. Rumunskému kanonýrovi se v posledních týdnech nedařilo a možná i proto nastoupil do dnešního utkání s ještě větší motivací.

Nejdříve vyslal na brankáře Kossiho Agassu nebezpečnou hlavičku, kterou však africký gólman kryl, následně si naběhl na fantastický balon Johanna Cavalliho, bez problémů nasadil brankáři soupeře kličku a z ostrého úhlu poslal míč přímo do branky. Bývalý útočník Chelsea rozjásal parádní akcí domácí příznivce. Avšak ne na dlouho, pěkný moment zkazil praporek nad hlavou postranního rozhodčího - jednalo se o ofsajd.

Mutu se nevzdával a Agassu v bráně Remeše zasypával dalšími střelami. Jeho hlavička však skončila vedle branky a nejinak si vedla i jeho přízemní střela. Kanonýr domácích však za svou produktivitu přeci jen byl odměněn, po půl hodině hry otevřel skóre utkání. Jeho přímý kop z levé strany už už tečoval jeho spoluhráč Eduardo, nakonec na míč však nedosáhl a Agassa, který snad tuto teč očekával, na Mutuův pokus, jenž zapadl hladce zapadl do branky, vůbec nezareagoval - 1:0.

Remeš mohla záhy vyrovnat. Na skvělý míč Odaira Fortese si naběhl Kamel Ghilas, upaloval tak na Guillerma Ochou zcela osamocen. Mexický gólman se však nenechal zastrašit, dostatečně brzy vyběhl z branky a šanci soupeře zlikvidoval. Po změně stran se ke slovu opět dostali domácí fotbalisté.

Konkrétně to byl Eduardo, kterému se málem podařilo hned dvakrát během jediné minuty zvýšit vedení svého týmu. Nejdříve však bývalý útočník Racingu Lens nevyužil dobrý balon Cavalliho a svůj lob poslal nad branku, následně zase po průniku z levé strany mířil spíše do diváků nežli do sítě.

Na druhé straně se svým pokusem prezentoval střídající Julien Toudic, jeho přízemní rána avšak Ochoovi mnoho potíží nenadělala. Ale Remeš, která prohrála poslední čtyři zápasy bez vstřelení jediné branky, snad byla odsouzena k dalšímu trápení. Nakonec se Remeš trefila, ovšem bohužel pro ni pouze do vlastní sítě.

Mickael Tacalfred tečoval hlavičku Paula Lasneho po přímém kopu Adriana Mutua tak nešikovně, že míč skončil za zády bezmocného Agassy - 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Veselac

X

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

1.p X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele