23. kolo
03.02.2013 14:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Ajaccio - Olympique Lyon 3:1

Adrian Mutu zasadil Lyonu dvě tvrdé rány a vystřílel svému Ajacciu důležité vítězství. Prohra na Korsice sedminásobnému francouzskému mistru značně zkomplikovala boj o titul.

Paris Saint-Germain tak zůstává na špici nejvyšší francouzské soutěže, díky svému jasnému vítězství 4:0 nad Toulouse má po třiadvacátém kole na druhý Lyon náskok tří bodů. Ajaccio před tímto utkáním čekalo na vítězství hned pět ligových klání, v tabulce se pohybovalo až povážlivě blízko sestupových vod. Nicméně díky vítězství 3:1 má nyní z třinácté pozice na sestupující Remeš náskok již sedmi bodů.

Úvodní příležitosti utkání padly do klína favoritovi zápasu z Lyonu. Steed Malbranque však svou střelou z první brankou o pár centimetrů minul. Gueida Fofana následně svého kolegu ze záložní řady napodobil, když se jeho parádní rána z třiceti metrů jen těsně nevešla mezi tři tyče. Malbranquovi se nepodařila ani repríza, svůj pokus z dvaceti metrů poslal i tentokrát vedle.

Na druhé straně se představil Johann Cavalli. Jeho nebezpečný přímý kop levačkou zastavilo až břevno Vercourtreho branky. Hosté se přesto ujali vedení jako první, míč do sítě jako první poslal nadějný útočník Alexandre Lacazette. Ten využil centru zprava Rachida Ghezzala a na vzdálenější tyči poslal balon z první nekompromisně za záda bezmocného Ochoy - 0:1.

Ajaccio se hnalo za vyrovnáním a velice blízko mu byl v 56. minutě Ricardo Faty. Jeho hlavičku dokázala obrana lyonských zlikvidovat až na brankové čáře. Nebezpečí avšak pokračovalo. Po nepřesném odkopu se balon dostal až k Chahiru Beghazouanimu, jenž míč z dvaceti metrů poslal tvrdou přízemní ranou do sítě - 1:1.

A Belghazouani sehrál důležitou roli i v následující šanci Ajaccia, která nakonec vyústila v třetí branku zápasu. Útočník domácího výběru si na levé straně poradil s Anthonym Reveillerem a následně nahrál lépe postavenému Felipemu Saadovi. Ten přiklepl do pokutového území Mutuovi, jenž hlavičkou v pádu dokázal balon umístit do nechytatelných prostor - 2:1.

Lyon se pochopitelně s dvěma inkasovanými brankami nechtěl smířit a vsadil vše na ofenzivu. To se mu málem vymstilo. Po rychlém protiútoku, který rozbíhal Cavalli, se do zakončení dostal opět zkušený Mutu. Ten tentokrát zvolil možnost chytrého lobu, který naštěstí pro hosty přeletěl břevno jejich branky.

Největší šance na vyrovnání se jim naskytla v 87. minutě. Saad poslal v pokutovém území na zem unikajícího Gomise a rozhodčí odpískal pokutový kop. K tomu se postavil právě postižený, nicméně Ochoa v bráně Ajaccia dokázal vytušit směr jeho střely a balon dokázal uklidit do bezpečí.

Na druhé straně se ovšem dočkali také penalty. Dejan Lovren fauloval ve vápně Dennise Oliecha, k míči se postavil Adrian Mutu a Vercoutrovi narozdíl od Gomise nedal žádnou šanci - 3:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Langi

musíme...1:3

Reagovat
Langi

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele