24. kolo
09.02.2013 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AC Ajaccio - Girondins Bordeaux 1:0

Bordeaux překvapivě padlo na Korsice, a musí se tak alespoň dočasně rozloučit s pohárovými pozicemi. Naproti tomu Ajaccio po Lyonu získalo další cenný skalp.

Celé utkání rozhodla trefa Ricarda Fatyho po půlhodině hry, Bordeaux tak prohrálo teprve svůj druhý soutěžní zápas z posledních třinácti. Girondins se tak zatím loučí s pohárovými pozicemi, do dalšího kola budou vstupovat ze šesté pozice. Jejich příčku, zajišťující účast v Evropské lize, nyní zaujímá Saint-Étienne.

Naproti tomu Ajaccio prodloužilo svou sérii neporazitelnosti již na pět ligových klání a v tabulce nadále stoupá. Nyní se zastavilo již na čtrnácté pozici. Kromě Bordeaux a Lyonu se Korsičanům podařilo rovněž přinutit k remíze momentálního lídra soutěže: Paris Saint-Germain.

Les Girodins čeká v následujícím týdnu kromě pravidelné ligové dávky také jedna evropská, již příští čtvrtek totiž hrají proti ukrajinskému Dynamu Kyjev. Před dnešním zápasem přitom měli v zádech slušnou statistiku: vyhráli tři ze svých posledních čtyř ligových utkání, v Coupe de France postoupili do osmifinále.

A i v úvodu dnešního mače byli lepší. David Bellion vyslal na soupeřovu branku velice nebezpečný pokus z první, nicméně ještě před gólmanem Ochoou dokázal jeho ránu zblokovat do bezpečí Ronald Zubar. Po centru Ludovica Obraniaka zase zakončoval Fahid Ben Khalfallah, nicméně těsně minul.

Ajaccio hostujícímu brankáři v úvodní půlhodince příliš starostí nenadělali. Nicméně když se již do slušné pozice dostali, rozjásali celý stadion. Bordeaux se nepodařilo dostatečně daleko odvrátit přímý kop Johana Cavalliho, ztracený balon se dostal pouze k Richardu Fatymu, jenž hlavičkou překonal bezmocného Carrassa - 1:0.

Tato branka se nakonec ukázala jako vítězná. Přesto mělo Bordeaux několik ne úplně špatných příležitostí. Ještě před koncem první půle dokázal Ochoa dobrým zákrokem zlikvidovat příležitost Juliena Fauberta, zkraje druhého dějství se zase do velice nebezpečného zakončení dostal Bellion. I on však zkrachoval na skvělém mexickém gólmanovi.

V 72. minutě ukazoval snad svou božskou stránku opět Ochoa. Tentokárt si poradil s dorážkou Maurice-Belaye z bezprostřední blízkosti. Ajaccio svému soupeři opět příliš problémů v defenzivě nenadělalo. Nicméně když už se dostalo do solidnější příležitosti, málem z toho byla druhá branka v síti Carrassa.

V 78. minutě opřed Adrian Mutu svůj tvrdý volej pouze do tyčky. Poslední příležitost celého duelu mělo Bordeaux. Body mu však v dnešním zápase prostě nebyly souzeny. Druhou nebezpečnou ránu Maurice-Belaye opět zlikvidoval skvělým zákrokem Ochoa, a utkání tak skončilo 1:0 pro domácí.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele