13. kolo
17.11.2012 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AC Ajaccio - FC Sochaux 0:1

Veledůležité vítězství si na konto připsali fotbalisté Sochaux, kteří se po špatném začátku pomalu zvedají a už se vyškrábali ze sestupové zóny. Na osmnáctý Évian mají nyní dvoubodový náskok, Ajaccio je jedenácté.

Klíčový okamžik přišel v 11. minutě, kdy se do vlastní sítě trefil domácí obránce Samuel Bouhours. Svěřencům Érica Hélyho sice dnes několikrát přálo štěstí, ale to na výsledku nic nemění - a mohlo být ještě veseleji, kdyby se Évianu nepodařilo zremizovat utkání se Saint-Étienne.

Les Lionceaux vkročili na hřiště pravou nohou a Sloan Privat byl blízko gólu, ale hlavou netrefil. Domácí zareagovali ještě nebezpečnější akcí - Samuel Bouhours tentokrát ještě zaútočil na správnou bránu, posadil centr na hlavu Adriana Mutua a za Pouplinem zazvonila tyč.

Utkání pokračovalo v úvodních minutách i nadále v otevřeném tempu a Boudebouz prověřil Guillerma Ochou z dálky; to pro mexického gólmana nebyl žádný oříšek, avšak i on byl bezmocný proti následující situaci. Abdoul Camara předvedl ukázkový sprint, uvolnil Roye Contouta a jeho centr do vápna si brány srazil nešťastný Bouhours - 0:1.

Vedoucí gól však Sochaux nijak neukolébal a Ochoa musel být opět ve střehu proti Privatovi; na druhé straně mířil nepřesně z voleje Sammaritano. Diváci na korsickém stadionu se nemohli nudit; oba týmy předváděly atraktivní, útočný fotbal, což vedlo k velkému množství střel. Aktivnější z obou brankářů byl v úvodu Ochoa, který následně opět zastavoval Boudebouze.

Ajaccio se však po obrátce vrátilo do zápasu odhodlanější a pět minut po opětovném rozehrání trefil Mutu svoji už druhou tyč. To domácí jakoby ještě více nakoplo, zamkli soupeře v obraně a zejména Mutu způsoboval defenzivě Sochaux horké chvilky. Neuspěl však ani jako střelec, ani jako nahrávač - jeho centr z přímého kopu sice doputoval k Medjanimu, ale zkušený obránce svoji šanci z voleje zahodil.

A hostující brankář Simon Pouplin udržel domácí vozbu v čele s rumunským světoběžníkem na uzdě až do konce. Zápasu dvou rozdílných poločasů by možná více slušela remíza, ale Ajaccio nedokázalo navázat na efektivní představení při vysoké výhře v Toulouse, zatímco Sochaux naopak potvrdilo cenný bod proti Lyonu nejlepším možným způsobem.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele