36. kolo
11.05.2013 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AC Ajaccio - ES Troyes 0:1

Naděje Troyes stále žijí - heroický úkol dotáhnout nováčka v samém finiši za záchranou dostal další vzpruhu v Ajacciu, kde ESTAC vyhrálo 1:0.

Z posledních dvou utkání proti přímé konkurenci v podobě Évianu a Ajaccia tak Furlanovi svěřenci vyválčili celých šest bodů, a celkově jde o jejich třetí výhru ve čtyřech zápasech; na záchranu ztrácí dvě kola před koncem čtyři body. Ajaccio naopak promarnilo šanci zajistit si Ligue 1 i pro příští rok, a je na tom přesně obráceně - z patnáctého místa má na osmnácté Nancy čtyřbodový náskok.

První nebezpečnou šanci si připsal po 10 minutách hry Stéphane Darbion; jeho hlavička po Yattarově pasu však Ochou neprověřila. Nabuzení hosté nicméně jasně ukazovali, kdo má větší motivaci zvítězit, a o pár minut později se to povedlo potvrdit i gólově - k rohovému kopu se postavil opět Darbion, nacentroval na bližší tyč, kde číhal Florian Jarjat, a Ochoa nestihl zareagovat - 0:1.

Reakce domácích na sebe nenechala dlouho čekat, leč Paul Lasne pálil z vápna těsně vedle Thuramovy brány; tentýž hráč byl poté ještě blíže, když se na pětadvaceti metrech opřel do střely, která se otřela o levou tyč hostující svatyně. Ještě před pauzou mohl vyrovnávat i Adrian Mutu, jenže jeho rána mířila příliš vysoko.

15 minut po opětovném rozehrání chyboval v rozehrávce hostující bek Jérémie Bréchet, čehož málem využil Dennis Oliech; Thuram však byl pozorný a pokus keňského forvarda z ostrého úhlu vyrazil. Na druhé straně mohl pojistit vedení Yattara, který tváří v tvář Ochoovi trestuhodně přepálil.

Ajaccio bylo po většinu zápasu opticky lepším týmem, avšak na vyrovnání to nestačilo - definitivu k tomu poskytla závěrečná šance Andyho Delorta, jehož přímý kop sedm minut před koncem skončil na štítu spolehlivého Thurama. Finální minuty už žádnou další akci nenabídly, a Korsičané si tak ještě minimálně týden nemohou dovolit oddechnout.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele