31. kolo
07.04.2012 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - Toulouse FC 2:0

Fotbalisté Valenciennes odčinili poslední nezdar na půdě posledního Auxerre a nevyzpytatelné Toulouse doma dokázali skolit díky brankám Danica a střídajícího Samassy ze druhé půle 2:0. Hostující celek prohrál v Ligue 1 podruhé v řadě, přesto je stále blízko pohárovým příčkám.

První větší šanci zápasu si vytvořili hosté, Riviére však nenašel dobrou mušku a zamířil pouze vedle. Gólman Penneteau se pořádně potil až o pár chvil později. To na něj vystřelil hodně dobře Sissoko, kterého elegantně patičkou uvolnil Didot, nicméně na soupeřovy rukavice nakonec díky skvělému zákroku nevyzrál.

Poté pomalu a jistě začali otěže hry přebírat domácí. Krásně ze střední vzdálenosti vypálil Kadir a brankář Ali Ahamada musel jeho střelu vyrazit nad břevno. Celý zápas hodně ovlivnil moment ze 44. minuty. Až příliš nemotivovaný Tabanou zajel ostře do Dosseviho a rozhodčí Moreira se mu nebál vytáhnout červenou kartu.

Oslabený celek pak druhý poločas nezvládl. Už Dosseviho rána z úvodu pořádně zaměstnala Aliho Ahamadu a ten potom v 62. minutě poprvé kapituloval. Příliš snadno na něj mohl vypálit Kadir, Ali Ahamada pak balón vyrazil jen k Danicovi, který ho pohodlně dorazil do sítě. Tolouse se po tomto momentu ale v žádném případě nesesypalo.

Capoue se s ničím neostýchal, z první vypálil a zamířil kousek nad bránu. Jenže v deseti to šlo TFC těžko. Obdržet branku mohl i od Aboubakara nebo Samassy, definitivní úder nakonec přišel minutu před koncem. Saez založil rychlý protiútok, předal míč Gomisovi, ten si ještě dokázal poradit s obráncem Congrém a Samassa po jeho přihrávce navýšil stav.

Utkání však tímto okamžikem ještě nestačilo. Gomis zahrál rukou ve vápně, za což byl odměněn žlutou kartou, a kopala se penalta. Jenže Moussa Sissoko již zápas nezdramatizoval. Pokutový kop zahrál tak bídně, že mu ho Penneteau celkem v pohodě lapil, a stvrdil tak vítězství svého mužstva tím nejlepším možným způsobem.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele