38. kolo
20.05.2012 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Caen souboj o záchranu nezvládlo. Po prohře s VAFC spadlo na osmnáctou příčku

Caen se po porážce 1:3 ve Valenciennes stalo spolu s Auxerre a Dijonem dalším sestupujícím. Protože Ajaccio vyhrálo na půdě Toulouse a Brest rovněž udolal venku Évian, zbyla osmnáctá sestupová příčka právě na SMC. Zpátky do Ligue 2 se tak vrací po dvouletém působení v nejvyšší soutěži. VAFC díky těmto třem bodům skončilo dvanácté.

První šanci zápasu si vytvořil domácí Bong, který unikl po levé straně, nacentroval na věž Aboubakara, jeho střela ale nebyla nakonec přesná. O deset minut později Valenciennes zahrozilo ještě jednou, do šestnáctky se probil šikovný, ale hlavně ze strany Caen nikým nehlídaný Danic, jehož pokus z blízkosti musel likvidovat až gólman Thébaux.

Na druhé straně vypálil ve 21. minutě hodně nebezpečně Nabab, nicméně jeho střelu nakonec polapil brankář Penneteau. Domácí se ujali vedení ve 36. minutě. Gomis poslal centr z rohového kopu na hlavu Aboubakara, který usměrnil balón do sítě. VAFC bylo i po přestávce o něco lepším týmem a vedení navýšilo v 68. minutě.

To už byl přitom brance hodně blízko Cohade, nicméně pak si Heurtaux počínal ve vápně nedovoleně proti Gomisovi a kopala se penalta. Danic si postavil míč na bílý puntík a nemýlil se. Caen však záchranu ještě nevzdávalo, i když z Toulouse a z Évianu mu nepřicházely vůbec dobré zprávy. V 77. minutě tak snižoval Nivet.

Hosté potřebovali ve zbývajících minutách vsítit ještě dvě branky a získat tři body, aby se udrželi. Jenže to se jim prostě nepodařilo. O něco lépe hrající Valenciennes, které v závěru spoléhalo pouze na rychlé brejky, nakonec vítězství pojistil Cohade, který po přihrávce od Aboubakara stačil zamířit a i přesně zacílit.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele