36. kolo
06.05.2012 21:15 CET
3 : 4
(2:3)

Reportáž

Paříž je po divočině ve Valenciennes první. Alespoň do pondělí

Krásnou a dramatickou bitvu se šťastným koncem pro PSG viděli diváci ve Valenciennes. Tam padlo hned sedm branek, o které se postaralo sedm různých hráčů. Hosté se díky divokému vítězství 4:3 dostali průběžně do čela tabulky, Montpellier má však zítra zápas k dobru. VAFC zůstává v klidném středu tabulky na dvanáctém místě.

Pařížané přitom měli bídný start do utkání. Po brankách Aboubakara a Gomise prohrávali už po jedenácti minutách hry o dva góly. Důležitým momentem však byla rychlá snižující trefa Neneho, po které ještě ke konci prvního poločasu přidali další branky Maxwell s Matuidim. Ve druhém dějství oba týmy skórovaly ještě jednou.

Domácí nastoupili zostra a už v 8. minutě vedli. Mater poslal dlouhý pas na nabíhajícího Aboubakara, jehož následnou střelu ještě lehce tečoval Alex, a míč poté zamířil za Siriguova záda. O tři minuty později se prosadil také Gomis. Danic nacentroval na Aboubakara, který na Sirigua ještě nevyzrál, právě Gomis s dorážkou už ale ano.

PSG vrátil do zápasu o pár chvil později Nene. Hrubici v obraně udělal Mater, jenž nepochopitelně nabil protihráčům do nohy, Ménez následně uvolnil brazilského spoluhráče a ten snížil. VAFC mohlo podruhé inkasovat po Ménezově střele z přímého kopu, jenže brankář Penneteau vytasil mezi třemi tyčemi skvělý zákrok.

Hrůzostrašných pět minut pak prožili domácí pět minut před koncem. Nejprve vyrovnával Maxwell, který dostal mistrnou přihrávku od Neneho a pak dělovkou nedal Penneteauovi žádnou šanci. A další gól do šatny zařídil Matuidi, jemuž tentokráte ukázkově nahrál Pastore a pařížský záložník pak v koncovce nezaváhal.

Zvrátit tenhle stav mohl na začátku druhého dějství Kadir. Valencienneský záložník unikl po levé straně, byl sám před Siriguem, toho ovšem už nepřekonal. A naopak na druhé straně se dokázal trefit v 58. minutě Ménez. Nene byl zase u toho, když si jeho přesná přihrávka vyhlédla jeho spoluhráče, jenž neměl problém zacílit.

O pět minut později mohlo být pro Valenciennes hodně zle, Penneteau si však s dalším pokusem Méneze poradil. Deset minut před koncem ještě naburcoval svůj tým Cohade, jehož technická střela zapadla za váhajícího Sirigua, nicméně dále už se síť nezavlnila. V závěru ještě svoje šance neproměnili Gameiro a na druhé straně znovu aktivní Cohade.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Paríž mi 2x v krátkom čase ušiel na tikete,vždy ako jediný zápas,aj keď si myslím,že dnes to zvládnu a vyhrajú tak ich radšej na tiket nedám tip 0:1

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele