37. kolo
13.05.2012 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Brestois - Valenciennes FC 1:0

Brest směřuje za záchranou! Dnes se o to postaral jediným gólem Bruno Grougi, který tak rozhodl jinak nepříliš záživné utkání s Valenciennes.

Představení Brestois jsou většinou spíše přehlídkou nudy, a zápasy s Valenciennes nejsou výjimkou: na podzim skončilo vzájemné měření sil bez branek. Nyní se nezměnilo prakticky nic, až na to, že Brest měl k dispozici Grougiho: klíčový záložník a nejlepší fotbalista normandského celku se prosadil podeváté v sezoně. To sice nevypadá příliš impozantně, ale v kontextu s 29 góly celého týmu (netřeba dodávat, že jde o zdaleka nejhorší bilanci soutěže) je jasné, že bez jeho branek by se za loňským nováčkem uzavřela prvoligová hladina už dávno.

První vlna vzrušení proběhla tribunami ve 30. minutě, kdy vypálil hostující Vincent Aboubakar a Steeve Elana se musel blýsknout fantastickým zákrokem. Ve 40. minutě to však byli domácí, kdo otevřel skóre - Grougi se postavil k rozehrání přímého kopu a úžasně zakroutil míč do brány - 1:0. Šlo o jubilejní 500. branku Brestu v první lize, k čemuž stačilo 12 sezon.

Brest je týmem, který má jednu z nejlepších defenziv v lize, a to jej nakonec dost možná zachrání od pádu o patro níž. Ukázalo se to i dnes, kdy se Valenciennes z pozice kvalitnějšího a lépe postaveného celku prakticky nedostávalo do šancí - a když už se jim to povedlo, jako ve 49. minutě Fouedovi Kadirovi, zasáhl spolehlivý Elana, nebo šlo o nešťastnou shodu okolností jako o pět minut později, kdy nedorozumění mezi brankářem a Ahmedem Kantarim málem vedlo k vlastnímu gólu. Jinak šlapala obrana domácích jako hodinky.

A Bruno Grougi mohl ještě pojistit vedení - v 77. minutě vypálil pořádnou ránu, ale trefil pouze břevno. Od té doby už v poklidu hrající domácí kontrolovali těsné vedení a užívali si důležité body, které znamenají posun na bezpečné 16. místo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele