10. kolo
15.10.2011 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Brest zůstává doma neporažen, Caen odjíždí s bodem

Brest znovu před domácími fanoušky neprohrál, když s Caen remizoval 1:1. Domácí sice do vedení poslal ještě v první půli Bruno Grougi, za hosty ale v závěru dokázal vyrovnat Thomas Heurtaux.

Stade Brestois tak nyní zůstává jedním ze tří celků, které před vlastními fanoušky ještě nepoznali hořkost porážky. V případě Brestu ale zatím ani vítězství, a to jak na hřišti vlastním, tak na hřišti soupeře. Osmá remíza z posledních deseti kol přesto znamená vzestup tabulkou - ze sedmnáctého na patnácté místo. Naproti tomu Caen neprohrálo již pět utkání v řadě.

První příležitost si vypracoval favorit dnešního utkání, tedy hostující Caen. V osmé minutě poslal do vápna naprosto přesný centr Romain Hamouma, na který si skvěle naskočil Kandia Traoré. Z pohledné akce ale nakonec nebylo nic víc než pěkné pokoukání pro nestranného diváka, míč skončil těsně vedle.

Brest odpověděl na úvodní šanci soupeře o čtyři minuty později. Grougiho přímý kop ale nenadělal Alexisu Thébauxovi v brance hostů příliš problémů. Ani jeden z celků se do bezhlavého útočení nepouštěl, k vidění tak příliš ofenzivní podívaná nebyla.

Nakonec se ale přeci jen domácí ujali vedení, a to ve 45. minutě. V posledních sekundách první půle nařídil rozhodčí pro domácí přímý volný kop u kraje pokutového území. A Bruno Grougi tentokrát v zakončení neudělal jedinou chybu, jeho parádní rána zapadla přímo do horního levého růžku - 1:0.

Za hosty se následně snažil v druhé půli vyrovnat Nicolas Seube, jeho volej ale brankáře rozhodně ohrozit nemohl. O mnoho lépe vypadala akce na druhé straně. Aktivní Grougi vyslal tentokrát do úniku Nolana Rouxe, ten se dostal k hlavičce, ta ale nakonec v 60. minutě skončila těsně nad brankou.

Do útoku se poté vrhlo Caen, které rozhodně nechtělo přijít o svou neporazitelnost. Problémy nadělal brankáři Elanovi především Pierre-Alain Frau, na zlikvidování jeho střely potřeboval gólman domácích hned dva pokusy.

Nakonec se ale hosté dočkali vyrovnání, pět minut před koncem využil přesného centru Benjamina Niveta záložník Thomas Heurtaux, jehož přiťuknutí si našlo cestu do sítě mezi nohama brankáře Elany - 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele