16. kolo
03.12.2011 19:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Brest remizoval se Saint-Étienne 2:2

Až tři minuty před koncem přišlo gólové vysvobození pro Saint-Étienne. Zeleno-bílí dlouho v Brestu ztráceli, nakonec ale na dvě trefy domácího Rouxe dokázal stejným gólovým přídělem odpovědět Pierre Aubameyang, zápas tak skončil remízou.

ASSE tak neprohrálo již čtyři utkání za sebou jdoucí a získaný bod mu dnes pomohl k postupu o jednu pozici, na tu osmou. Z té ztrácí na pohárové příčky čtyři body. Také Brest poskočil o jedno místo výše, ze čtrnácté pozice má na sestupové pásmo dvoubodový náskok. Brest rovněž potvrdil, že se mu před vlastními diváky daří, dosud doma ani jednou neprohrál.

Zápas začali lépe domácí borci. Již po pět minutách se v dobré pozici objevil Eden Ben Basat. Izraelský záložník si několikrát narazil s útočníkem Nolanem Rouxem, na jeho přízemní střelu ale dokázal zareagovat brankář Stéphane Ruffier.

Úvodní branka přišla zhruba v polovině prvního dějství, prosadil se kdo jiný než Nolan Roux. Poyetův pas dopadl přímo k nohám Rouxe, který nejdříve před pokutovým územím zamířil a následně poslal tvrdou ranou míč do horního růžku soupeřovy branky - 1:0.

Les Verts ale dokázali utkání vrátit na začátek o pár minut později. Aubameyang si zpracoval dlouhý nákop, zbavil se bránícího Santiaga Gentilettiho a parádní ranou od tyče překonal Steeva Elanu - 1:1.

Neuplynuly ani tři minuty a skóre se měnilo potřetí. Druhou branku domácího celku a třetí celkově během čtyř minut vstřelil opět domácí Nolan Roux. Brankář Ruffier si sice ještě poradil se střelou Poyeta, na dorážku domácího kanonýra ale byl již krátký - 2:1.

Hosté se málem dočkali vyrovnání v samém závěru prvního poločasu, Gradelova hlavička po rohovém kopu si to již mířila za překonaného Elanu, toho ale nakonec na brankové čáře zastoupil obránce Bruno Grougi a míč odkopl do bezpečí. Ve druhém poločase se ke slovu dostal také český dirigent domácího celku, Mario Lička. Jeho rána z 47. minuty ale naštěstí pro hosty narazila pouze na tyčku Ruffierovy svatyně.

Na druhé straně se ve výhodné pozici objevil Fabien Lemoine a Bakary Sako, za domácí odpovídal Eden Ben Basat. Jeho ránu ale dokázal opět zblokovat bezchybný Ruffier. Nakonec se Saint-Étienne mohlo radovat ze získaného bodu, na zadní tyči se v chaotické obraně domácích z ničeho nic zjevil Pierre Aubameyang a po přihrávce Gradela jednoduše poslal míč do sítě - 2:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

domaci uz 4 zapasy neremizovali ....takze to smrdi remizou 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele