13. kolo
06.11.2011 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Caen si doma jasně poradilo s Dijonem

Caen si před vlastními fanoušky pohrálo s nováčkem z Dijonu, a ten se tak nadále ocitá v sestupových potížích. Popravu hostů zařídili Grégory Leca, Frédéric Bulot a nakonec také Pierre Alain Frau.

Caen tak rázně utlo ošklivě vyhlížející sérii z posledních týdnů. Loňský nováček na výhru čekal od konce září, od té doby si připsal pouze dvě remízy a stejný počet porážek. Dnešní vítězství znamená posun v tabulce na deváté místo. Naproti tomu Dijon prohrál již počtvrté v řadě, z vítězství se těšil naposledy 21. září. V tabulce klesl na předposlední místo, od nesestupových pozic ho ale dělí pouze horší skóre.

Caen se v posledních zápasech trápilo nejen výsledkově, ale i herně, a poznat to bylo i na herním projevu v dnešním utkání. Po rozpačitém úvodu se ale domácí dostali do tempa a svého soupeře poměrně jasně přehrávali. První šanci si v 25. minutě vypracoval Romain Hamouma. Ten z první nasměroval mezi tři tyče centr Anthonyho Deroina, fantastický zákrok předvedl Baptiste Reynet v bráně hostů.

O pár minut později se do zakončení dostal záložník Lenny Nangis, jeho tvrdá rána zpoza pokutového území se ale nakonec vznesla nad břevno. Nakonec se ale Caen branky přeci jen dočkalo ještě v prvním dějství. Po rohovém kopu z kopaček Bulota si nejlépe naskočil Grégory Leca, jenž se zbavil bránícího Paulleho, a hlavičkou poslal míč do sítě - 1:0.

Dijon se rozhodně do útoku nijak nehrnul, a logicky se proto nedostával ani do nebezpečných zakončení. Jedno z nich mohlo přijít po ojedinělém faulu jednoho z domácích hráčů, kterým bylo hostům umožněno kopat přímý kop z poměrně nadějné pozice. Thomas Guerbret ale poslal balon pouze do zdi.

Vedení domácích mohl v 58. minutě navýšit Bulot. Tomu přihrál prakticky do ideální pozice v pokutovém území Hamouma, nicméně útočník domácích zakončení odbyl a míč skončil mimo. Dijon se málem dočkal překvapivého vyrovnání. Po jednom z dalších přímých kopů Guerbreta se do zakončení hlavou prodral Paulle, nicméně jeho pokus dokázal zlikvidovat Thébaux. Dorážka Brice Joviala skončila mimo tři tyče.

Caen tak odpovědělo rychlým navýšením náskoku, v 66. minutě se trefil Bulot. Hamouma se po chybě hostujících záložníků ujal míče a poslal do další příležitosti mladého forvarda, ten si míč rychle zpracoval a stejně pohotově napálil míč do sítě - 2:0.

Rozhodující moment přišel v 71. minutě. Mladý francouzský útočník se tentokrát proměnil v nahrávače, když parádním krosem oslovil o mnoho zkušenějšího Alaina-Pierra Fraua. Ten si již zcela osamocen problémy nedělal a určil konečný stav utkání na 3:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele