30. kolo
01.04.2012 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SM Caen - AC Ajaccio 0:0

Boj o záchranu v Ligue 1 bude ještě hodně napjatý a zapojí se do něj hodně týmů. Dva z nich, Caen a Ajaccio, se dnes rozešli nic neřešící dělbou bodů.

Bezbrankovou remízu zpečetil Pierre-Alain Frau, který odmítl proměnit penaltu a prohloubil tak krizi Caen, které se propadlo už na sestupovou osmnáctou příčku. Byl to přitom právě zkušený útočník, kdo před utkáním mluvil o zásadní důležitosti plného bodového zisku, který by posunul jeho tým v tabulce nad svého dnešního oponenta..

Nicméně situace ze 40. minuty, při níž bývalá opora Lille pouze opřela svůj pokutový kop do tyče, zápas rozhodla. Byla to mimochodem už druhá tyč domácích v utkání. Na druhé straně byl ke gólu nejblíže Eduardo, který dokonce překonal gólmana, ale jeho střela byla nakonec vykopnuta z brankové čáry.

Poprvé zazvonila branková konstrukce Ochoovy brány ve 12. minutě po pokusu Kandii Traorého z rohu vápna. Lepší Caen mohlo skórovat i krátce poté, kdy Frau přiťuknul hlavou míč Bulotovi, proti jehož ráně musel mexický gólman nastavit kopačku.

Ajaccio se ale nechtělo nechat zahanbit a ohánět se musel i Aléxis Thébaux, který vytáhl reflexní zákrok proti střele Cavalliho, jenž tak nedokázal zužitkovat chytrý Ilanův centr. Poté už přišla na řadu Eduardova gólovka - kterou z branky musel vykopávat až obránce Jérémy Sorbon.

Ve 40. minutě pak dostali domácí zmiňovanou možnost penalty po Medjaniho faulu na Traorého, ale Frau v klíčovém okamžiku selhal.

Jinak to byl ale právě zkušený harcovník v útoku domácích, kdo si podmanil hřiště a byl nejaktivnějším mužem zápasu - v 50. minutě mohl napravit své zaváhání, když si všiml špatně postaveného Ochoy a pokusil se o chytrý lob, který však byl o pár decimetrů vyšší, než by bylo potřeba.

Bránu následně přestřelil i Benjamin Nivet z 25 metrů, a ten samý hráč krátce poté dalším lobem pouze "pozdravil" vrchní síť branky. A když se v samém závěru vyznamenal Thébaux proti střelám Cavalliho a Eduarda, doklopýtalo důležité střetnutí až k bezbrankové remíze.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele