35. kolo
02.05.2012 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Pařížané zpátky druzí, St. Étienne jim podlehlo 0:2

PSG se vrátilo po vítězství nad nevyzpytatelným St. Étienne na druhé místo tabulky a stáhlo náskok na vedoucí Montpellier na rozdíl tří bodů. Boj o titul tak bude zajímavý do posledního kola, bez šance totiž není stále ani třetí Lille. O vítězství nad Les Verts se postaral Nene z penalty a Pastore.

Domácí tyhle tři body potřebovali jako sůl. Kdyby se St. Étienne zaváhali, asi definitivně by ztratili šanci na zisk ligového titulu. Hosté byli nažhaveni po třech vítězstvích v řadě, a i když v Parku princů bodovat nedokázali, stále mohou bojovat o příčky zaručující Evropskou ligu. Proti PSG, upřímně, by si dnes bod získat nezasloužili.

Svěřenci Carla Ancelottiho dokonce dvakrát nastřelili brankovou konstrukci, soupeř si toho jinak na ně moc nevytvořil. Vedení se Les Parisiens ujali ve 21. minutě. Marchal ve vápně fauloval Méneze a kopala se penalta. I když - nutno podotknout, a není to u PSG poprvé v sezóně - hodně kontroverzní.

Mezi oběma hráči byl totiž kontakt naprosto minimální. A protože Ancelotti má v týmu neomylného proměňovače Neneho, nemohl gólman Ruffier, jenž zamířil na opačnou stranu, mezi třemi tyčemi konkurovat. Následně to mohlo být již o dvě branky, avšak Ménez, jak už jsme zmínili, napálil poprvé tyčku.

Hosté se dostali do dobré možnosti díky Aubameyangovi, Camara ho ale nakonec dokázal skvělým zákrokem zastavit. Minutu přes přestávkou ještě prověřil Ruffiera záložník Bodmer, st. étiennský muž v rukavicích byl však v brance i v tomto momentě výtečný. Ani ve druhém dějství se obrázek hry nezměnil.

Pařížané i nadále měli otěže zápasu pod svými křídly a byla jen otázka času, kdy vsítí druhý gól. Pastore to zkusil z dálky, nicméně na Ruffiera nevyzrál, poté Ménez po individuální akci trochu sobecky vystřelil, jeho střela však nebyla vůbec špatná, leč zamířila mimo. Nene následně nacentroval na Pastorelo, ten se však znovu neprosadil.

To už byl jinak při chuti opět Ménez, k jeho smůle ale znovu trefil tyčku. Ruffier se držel zuby nehty, třeba při likvidování příležitosti střídajícího Hoaraua, v 88. minutě však přece jenom podruhé kapituloval. Jallet se uvolnil na pravé straně, předložil míč Pastoremu, který svoje fanoušky přesnou ránou definitivně uklidnil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sotuen

oba gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele