9. kolo
01.10.2011 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - Valenciennes FC 2:0

Fotbalisté Lorientu potvrdili úlohu mírného favorita a v domácím prostředí dokázali porazit podceňované Valenciennes 2:0. Díky tomu se domácí celek dostal na páté místo tabulky se ziskem šestnácti bodů a výrazně proto bojuje o evropské poháry, naopak hosté jsou úplně na druhém konci francouzské ligy a se šesti korálky po devíti kolech se nacházejí na předposledním místě, nicméně spodek tabulky je klasicky velice vyrovnaný.

Domácí si oba góly rozdělili do každého z poločasů. Přesně v polovině prvního se trefil Joel Campbell Samuels, v polovině toho druhého Yann Jouffr. Domácí si vytvořili úvodní šanci ve 14. minutě, kdy vypálil Kevin Monnet-Paquet, ovšem gólman Nicolas Penneteau předvedl jistý zákrok. O čtyři minuty později byl blízko brance Jeremie Aliadiere, avšak obránce Benjamin Angoua dokázal včas zabránit brance.

Nicméně tlak dokázal Lorient využít ve 23. minutě, kdy po centru z levé strany od Monnet-Paqueta zakončoval z voleje na přední tyči Campbell. Hosté se poprvé ozvali až těsně před koncem úvodního dějství, kdy se napřáhl Gael Danic z přímého volného kopu a napálil břevno. Po změně stran ale domácí kontrolovali hru a bezzubé Valenciennes, které se snažilo hrozit hlavně ze standardních situací, k ničemu nepustili.

V úvodní dvacetiminutovce druhého poločasu za zmínku stojí jen rána Campbella mimo, poté už ale Lorient přidal gólovou pojistku. Vše začalo u střelce branky Yanna Jouffreho, který uvolnil aktivního Campbella. Ten posunul na pravou stranu Pedrinha, který svým centrem na vzdálenější tyči našel zcela volného Jouffreho - 2:0. Konec utkání se už spíše jen dohrával, deset minut před koncem ještě mohl navýšit skóre právě Jouffre.

Ten ale pálil v 79. minutě mimo a proto úplně poslední momenty patřili hostům, konkrétně střídajícímu Vincentu Aboubakarovi. Ten nejprve vyslal po rohovém kopu nebezpečnou hlavičku, následně tvrdě vystřelil. Gólman Fabien Audard si ale se štěstím s oběma pokusy poradil. V příštím utkání bude hrát Lorient na půdě Rennes, Valenciennes FC přivítá v domácím prostředí Sochaux.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhra domacich

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele