34. kolo
27.04.2012 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - Olympique Marseille 2:1

Naprosto odevzdaná Marseille pokračuje v trapném dohrávání letošní sezony druhou prohrou 1:2 v řadě, tentokrát na úkor Lorientu, kterému se body náramně hodí: bojuje totiž o záchranu.

Les Merlus potvrdili zlepšenou formu - v posledních třech zápasech potkali tři vysoké favority a pokaždé dokázali vstřelit dva góly. Dvakrát - dnes a proti Montpellieru - z toho byla výhra 2:1, jednou - minulý víkend proti Lyonu - prohra 2:3 (i přes průběžné dvoubrankové vedení).

Dnešní utkání zahájili lépe hosté a už v 8. minutě mohli slavit, Brandaova hlavička na zadní tyči však nakonec díky teči bránícího hráče namířila mimo. Marseille tlačilo i nadále a Lorient se musel urputně bránit, i když občas si vyrazil na nějaký ten protiútok. Čas ale plynul bez dalších příležitostí ke skórování.

Ve 33. minutě se marně pokoušel pálit z dálky Campbell, to bylo ale hodně málo. Většina akcí skončila buď na pozorných obranách, nebo jistých brankářích. Diváci na stadionu du Moustoir se nudili.

A pak, zničehonic, se ospalý fotbal první půle přehoupl do jejího strhujícího závěru. Ve 41. minutě totiž Morel nešikovně fauloval ve vápně agilního Campbella a verdikt sudího byl jasný - penalta! Míč si na pokutový puntík postavil zkušený štít Arnold Mvuemba a poslal Mandandu na druhou stranu - 1:0.

O pouhé tři minuty později se o něco podobného pokoušeli i hráči Marseille, ale byla z toho jen žlutá pro Ayewa za simulování. Ještě v první půli pak mohl vsítit opět skvělý Campbell, ale ani napodruhé zdálky se mezi tři tyče netrefil.

Po obrátce měli míč na kopačkách opět hosté a svého soupeře tlačili, jenže stejně jako v první půli jim to nebylo k ničemu. Už v 53. minutě totiž prohrávali o dvě branky - fantastický rychlý brejk na několik doteků zakončoval do odkryté klece Kévin Monnet-Paquet - 2:0.

A pak se vše vrátilo zase ke starému - Marseille mělo míč a nevědělo pořádně co s ním. V 71. minutě měl být možná vyloučen Amalfitano za dost nevybíravý zákrok (jednu žlutou už na kontě měl), ale to bylo tak vše.

Jako bomba pak po dlouhém a uspávajícím platonickém tlaku bez jakéhokoliv reálného ohrožení brány otřásl Moustoirem gól Marseille ze 78. minuty. Snižoval Valbuena, který perfektně k tyči umístil přihrávku od střídajícího Rémyho - 2:1.

Snaha o srovnání však nakonec už k ničemu nevedla; když už míč z hostujících kopaček prolétl do vápna, poradil si s ním gólman Chaigneau. Tragickou pečeť letošní sezoně (ať už z pohledu Marseille či hráče) dal v 89. minutě Gignac, když v gólové pozici slabě hlavičkoval právě do brankáře oranžových, a definitivně tak rozhodl o tom, že všechny body zůstanou v Bretani.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

*2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
tlaci

x

Reagovat
Sotuen

1.p x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele