32. kolo
15.04.2012 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - Montpellier HSC 2:1

Montpellier v Lorientu nepotvrdil tři vítězství v řadě včetně toho posledního na půdě Marseille a na hřišti třináctého celku tabulky ztratil tři body do boje o záchranu. Ten naopak zaznamenal teprve druhou výhru za posledních sedmnáct zápasů. MHSC přesto zůstal v čele tabulky, PSG totiž večer rovněž zaváhalo v Auxerre.

První dějství bylo od obou stran hodně vyrovnané. V dobré pozici byl už ve 4. minutě hostující Cabella, zen ovšem po centru od Bedima hlavičkoval nad bránu. Na druhé straně tím samým způsobem chtěl skórovat Jouffre, jeho střela ovšem skončila pouze v rukavicích připraveného gólmana Jourdrena.

Postupně začali otěže přebírat domácí. Po půlhodině hry spálil neuvěřitelnou možnost Autret, který se na levé straně zjevil sám, jenže zakončení mu v tomto momentě nešlo úplně nejlépe a zamířil z voleje trestuhodně vedle. Závěr poločasu ale byl jasně v režii Montpellieru. Nejprve jen díky pohotovému gólmanovi Audardovi neskóroval Utaka.

Jen chvíli poté byly před Audardovým brankovištěm velké zmatky, jenže Utaka, Belhanda ani Giroud míč do branky zkrátka neprocpali. Pět minut před koncem Giroud poslal dlouhý pas na nabíhajícího Utaku, Audard však proti němu skvěle vyběhl a vychytal ho. Ve 43. minutě Giroud dovršil smolné období trefenou tyčkou.

Druhé dějství již tolik gólových šancí nenabídlo. Dvě minuty po přestávce pálil z úhlu Cabella, Audard ale jeho střelu celkem v pohodě polapil. V 67. minutě se ocitl v největší tutovce domácí Campbell. Ten dostal přihrávku od Aliadiéreho před prázdnou branku, střídající hráč však trestuhodně a nepochopitelně přestřelil.

Lorient se přesto branky dočkal o dvě minuty později. Le Lan z levé strany hledal ve vápně nabíhajícího spoluhráče Mvuembu s Aliadiérem, nicméně nešťastně si srazil balón do vlastní sítě hlavou vracející se Bedimo. MHSC mohl vyrovnat Bocalym a Cabellou, ovšem ani jeden přesně nezamířil.

A na druhé straně Les Merlus udeřili podruhé. Campbell krásně napřáhl z pětadvaceti metrů a z běhu technickým pokusem obstřelil marně se natahujícího Jourdrena. O dvě minuty později však hosté z ničeho nic snížili. Cabella z pravé strany nacentroval do vápna na Girouda a ten vsítil svůj dvacátý gól Ligue 1.

Ve zbývajícím čase se již Montpellier na druhý, a tudíž i vyrovnávací gól, nezmohl. Byl to naopak domácí Lorient, kdo si vytvořil ještě dvě šance. Aliadiére však v 83. minutě z těžké pozice Jourdrena nepřekonal a v nastaveném čase Mulumbuův přízemní pokus hezkým zákrokem polapil Jourdren.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier musí vyhrát, protože PSG hraje na hřišti posledního Auxerre, takže tady vidím výhru hostů 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3(Giroud,Belhanda,Yanga Mbiwa)

Reagovat
tlaci

tomu se raději vyhnout, Lorient doma nehraje zas až tak hrozně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele