29. kolo
25.03.2012 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Dijon FCO - SM Caen 2:0

Dijon získal důležité vítězství do boje o záchranu a díky němu se odlepil od sestupového pásma, na které má aktuálně náskok pěti bodů. Caen nepotvrdilo dobrý výkon z minulého týdne, kdy remizovalo s PSG 2:2, a po porážce je nyní sedmnácté. Domácím zařídil první gól Koro Kone, ve druhé půli pak Younousse Sankharé.

Bylo vidět, že je Dijon hodně povzbuzen o poslední vítězství 2:1 nad tápající Marseille. A už ve 3. minutě nebezpečně pálil Sankharé, nicméně zamířil pouze mimo. Caen, které naopak získalo z uplynulých čtyř kol jen dva body za remízu s Brestem a PSG, kontrovalo o pár chvil později v rozmezí deseti minut šancí Hamoumy a Fraua.

Jenže první jmenovaný trefil pouze boční síť a jeho kolega poté za hranicí vápna mířil z halfvoleje jenom nad břevno. Hra pokračovala ve vysokém a pro fotbal líbivém tempu, po patnácti minutách zahrozil domácí Corgnet a brankář Thébaux se měl mezi třemi tyčemi co ohánět. O šest minut později již hostující strážce branky kapituloval.

Obrana totiž špatně odkopla míč, ten tak doputoval na levou stranu k Souprayenovi, na jehož pas si naběhl do vápna Koro Kone a z blízkosti v pohodě překonal Thébauxe. Do druhého poločasu Caen nastoupilo se vší vervou a hnalo se za vyrovnáním. Střídající Nivet však v 55. minutě neměl dobrou mušku a pálil vedle.

V 62. minutě nebezpečně hlavičkoval Nabab, avšak gólman Reynet byl v bráně pozorný. Dijon následně navýšil svoje vedení. Bauthéac se na levé straně zbavil Corgneta a vypálil, Thébaux jeho pokus vyrazil jenom před Sankharého, jenž v pohodě doklepl míč do brány a připsal si svůj šestý gól sezóny.

Ve zbytku zápasu se hosté již na nic nezmohli. Domácí drželi pohodlně dvoubrankové vedení a soupeře, který se ze všech sil snažil, leč marně, do ničeho příliš nepouštěli. Třetí branku přitom mohl přidat ještě Kakuta, který předvedl, že sólo výjezdy mu jdou celkem slušně, střílení ovšem už tolik dobré nebylo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele