12. kolo
29.10.2011 19:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Dijon FCO - Olympique Marseille 2:3

Marseille to navzdory skvělému začátku vůbec neměla v Dijonu jednoduché a na půdě nováčka urvala veledůležitou výhru až brankou Diarry v závěru zápasu, přesto nakonec mohou Deschampsovi svěřenci slavit.

V posledním týdnu totiž nasbírali více výher než v prvních deseti zápasech nové sezony. Po Ajacciu padl před favoritem i další nováček, Dijon; a jde o důležité body. Díky čtyřbrankové výhře proti Lens v CdL se totiž vůbec poprvé od začátku sezony dá v souvislosti s Phocéens mluvit o nějakém náznaku souvislejší formy. Jedním z důvodů je zřejmě i změna v rozestavení - od té doby, co Deschamps, paralyzovaný špatnými výsledky, opustil od svého tradičního 4-3-3 a přepnul na klasičtější 4-4-2, Marseille vyhrává..

Utkání otevřel Loïc Rémy, a to vyloženě stylově - nejrychlejším gólem sezony. Uplynulo pouhých 19 vteřin, během nichž letošní hvězda OM stihla převzít Kaborého přihrávku, obehrát Zaroura a prostřelit Reyneta mezi nohy - 0:1.

Dijon porazil v týdnu PSG a trochu si tak vylepšil náladu z klesající ligové pohody, ale to bylo po pouhé necelé půlminutě zápasu zase zapomenuto. A v 11. minutě se domácím ještě přitížilo: mohl za to Benoit Cheyrou, který si narovnal míč k rozehrání přímého kopu a vstřelil jeden z nejkrásnějších gólů ročníku - 0:2.

Domácí zahrozili pouze slibnou akcí Grégory Thila, ale otěže zápasu drželi v rukou pevně marseilleští. Ani Jordan Ayew, ani dvakrát Rémy však nedokázali Reyneta překonat potřetí, a na druhé straně donutil Mandandu k pohotovému zákroku nebezpečně pálící Guerbert. Po poločase vypadalo vše poměrně jasně.

A potom, zničehonic, se Dijon ve druhé půli vrátil do zápasu. Neuplynula ani minuta, a náhradník Jovial přetavil svůj první dotek s míčem v gól přímo z voleje - 1:2. Byla to jeho už čtvrtá trefa tento ročník. A přibližně po hodině hry, konkrétně v 63. minutě, dokonala dijonská vzpoura prvního výrazného úspěchu - nejlepší střelec týmu Corgnet vyskočil ve skrumáži nejvýše a hlavičkoval přesně k bližší tyči - 2:2. Naneštěstí pro domácí to bylo z jejich strany vše.

Marseille totiž má Alou Diarru. Zkušený záložník neměl zrovna oslnivý start do sezony, ale to se dost možná začíná obracet; určitě k tomu pomohla i situace z 82. minuty. Valbuena zkoušel Reynetovu pozornost z přímého kopu, brankář domácích vyběhl, ale netrefil míč; pro tak rutinního hlavičkáře, jakým je Diarra, ideální situace. 2:3.

Marseille tedy nakonec urvala všechny body a může jet do Londýna k úternímu zápasu na půdě Arsenalu v trochu bojovnější náladě. V Dijonu je naopak týden od týdne hůře - tým nehraje vyloženě špatně, ale najednou prostě přestal sbírat body. V současnosti čeká na výhru už pět ligových zápasů a sestupová linie je pouhé dva body daleko.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

O.M.tak snad už přichází váš čas.

Reagovat
Veselac

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

remiza ....tip 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele