26. kolo
03.03.2012 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Dijon FCO - Montpellier HSC 1:1

Fotbalisté Montpellieru mohou během tohoto kola přijít o současné vedení, kterého nabyli po posledním vítězství nad Bordeaux. Pokud však zítra PSG porazí Ajaccio, klesne zpátky na druhé místo. Girardova družina zkrátka nezvládla zápas na půdě nováčka z Dijonu, který si ale za svůj výkon bod určitě zasloužil. A to byl dokonce i blízko vítězství.

Hosté se bohužel v Dijonu museli obejít bez dvou opor. Belhanda byl totiž zraněný a nejlepší střelec Olivier Giroud vykartovaný. A bez nich se zkrátka HSCM zápas nepovedl úplně podle jeho představ. Už ve 2. minutě přitom výrazně zahrozil soupeř. Corgnet byl první, kdo prověřil schopnosti gólmana Jourdrena, ten si ale s touto situací poradil.

V 11. minutě měl zase dobře napřáhnuto Jovial, ovšem jeho střela tentokráte letěla pouze vedle. O čtvrthodiny později ten samý hráč vypálil znovu, jenže stejně jako v prvém případě ani v tom druhém nenašel přesnou mušku. Montpellier ve druhé půli zahrozil jen Cabellou, jehož dělovku však brankář Reynet nakonec polapil.

Dijon i ve druhém dějství pokračoval v dobré předváděné hře. Guerbert ještě mířil nad, gólově se až dokázal prosadit Kakuta v 67. minutě. Bauthéaca jako by si hostující obrana nevšímala, ten tak zkusil vystřelit, jenže napálil pouze tyčku. Nicméně Kakuta, útočník na hostování z Chelsea, se dostal k odraženému míči a v pohodě ho dorazil do sítě.

Dá se říci, že po této facce se lídr ligy trochu probral. V 74. minutě mohl vyrovnat Utaka, nebýt toho, že jeho centr, nebo spíše střela, skončila na břevně. O deset minut později měl nakročeno k brance také střídající Tinhan, ale ani on na Reyneta nevyzrál. Na druhé straně naopak byl pořádně nebezpečný Bauthéac. I když Jourdren jeho hlavičku na poslední chvíli zastavil.

Až dvě minuty před koncem se nakonec hostům podařilo urvat ve složitém zápase alespoň jeden bod. V Montpellieru dosud neznámý Jonathan Tinhan byl přitom tím mužem, co o konečném výsledku 1:1 rozhodl. Do branky nakonec usměrnil u bližší tyčky centr od Estrady, na který již Reynet neměl žádný nárok. I tak ale Dijon tuhle remízu bere všemi deseti.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
tlaci

pojďme Montpellier

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele