33. kolo
21.04.2012 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Dijon FCO - Lille OSC 0:2

Lille získalo důležité vítězství na půdě zachraňujícího se Dijonu, a nejenže si upevnilo svou třetí pozici, která zaručuje kvalifikaci Ligy mistrů pro příští sezónu, dotáhlo se na druhé PSG na rozdíl pouhopouhých dvou bodů. O tři body se díky dvěma gólům postarali Mavuba s Hazardem. Domácí jsou po této porážce jen jeden korálek od sestupového pásma.

Ve 3. minutě byl blízko gólu Cole, do dobré šance ho totiž vyslal spoluhráč Roux, ale nakonec hostující záložník mířil těsně vedle. Poté mohl skórovat jeho spoluhráč Hazard, jenž obehrál Souprayena a unikl mu po levé straně, následně ovšem podobně jako Cole nezamířil přesně. I když v úvodních minutách hry hosté soupeře hodně zatlačili, ve 12. minutě měl velkou příležitost soupeř.

Bauthéac našel svým pasem Joviala, jemuž se dokonce podařilo překonat gólmana Landreaua, nicméně na brankové čáře ho nakonec zastoupil Béria, který míč odkopl do bezpečí. Pak si pořádně zachytal domácí gólman Reynet, jenž si musel poradit s tím, co na něj vyslal Debuchy. Těžko říci, zda-li to byla střela, nebo centr.

Ve 36. minutě muselo jít Lille do deseti hráčů. Gueye nešetrně zajel do protihráče Joviala, za což mu sudí Buquet udělil přímou červenou kartu. Přesto se hosté o tři minuty později ujali i v oslabení vedení. Hazard vyslal do šance Mavubu, jehož střelu nemohl Reynet mezi třemi tyčemi v žádném případě polapit.

Těsně před obrátkou přitom Dogy zvýšili na 2:0. Zařídil ho Hazard, jenž si hezky počkal na levé straně se střelbou, v pohodě zamířil a krásnou ránou pravačkou do spodního rohu bránu překonal Reyneta podruhé. Pro Dijon se situace nevyvinula dobře hned zkraje druhého dějství, Méité totiž surově zajel do Rouxe a byl druhým vyloučeným hráčem zápasu.

Domácí se na nějaký zvrat zkrátka nezmohli. V největších příležitostech byli nejprve Koné, jenž ale pálil nad bránu poté, co na něj nacentroval Bauthéac z přímého kopu, a rovněž i Corgnet, který jen připraveného brankáře Landreaua. Zbývajících třináct minut musel hrát Dijon dokonce v devíti, za ošklivý faul na Hazarda dostal červenou kartu třetí v pořadí Kumordzi.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele