32. kolo
15.04.2012 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Stade Brestois 2:1

St. Étienne po čtyřech zápasech bez vítězství konečně zabralo a doma díky dobrému předvedenému výkonu porazilo o záchranu bojující Brest 2:1. V tabulce je pátý tři body za čtvrtým Lyonem. Hosté jsou naopak stále jen těsně nad propastí sestupu a pouze díky lepšímu skóre okupují pozici šestnáctou.

Dvacet pět minut se na hřišti nestalo vůbec nic. Až poté diváky ze sedadel trochu zvedla střela domácího Ghoulama, která ovšem minula svůj určený cíl, tedy branku. Hostující brankář Elana se musel potit až při střele z přímého kopu od Gradela. St. Étienne v závěru druhé půle soupeře pořádně zatlačilo.

Z vyložené pozice si nejprve vylámal zuby na Elanovi útočník Aubameyang, Sinama-Pongolle byl gólu ještě blíže, až příliš dlouho však váhal se střelbou, takže mu ve skórování na poslední chvíli zamezil vracející se Kantari. Nastolenou hru domácí přenesli i do dějství druhého. A hned na začátku se radovali z první branky utkání.

Kantari totiž zahrál ve vápně rukou a kopala se penalta. Gradel pak s jejím proměněním neměl příliš problémů. Navýšit náskok proti malátnému soupeři mohli Sinama-Pongolle i Aubameyang, jenže první jmenovaný netrefil prostor mezi třemi tyčemi a střelecký pokus druhého byl zablokován.

O to větší překvapení pak nastalo v 63. minutě, kdy Brest z ničeho nic vyrovnal. Byla to vůbec jeho první větší šance zápasu. Jemaa si naběhl na pas Alphonseho a chladnokrevně zakončil. Je pravda, že hosté by v tomhle případě mohli učit kohokoliv a dávat lekce a rady v tom, jak být v útoku produktivní.

Les Verts ale o vítězství nakonec nepřišli. O deset minut později totiž Aubameyang dokázal vyslat do šance kolmicí Saka, který z voleje překonal bezmocného Elanu. Závěr zápasu také patřil lépe hrajícímu St. Étienne. Aubameyanga zastavil nejprve Zebina, Elana si poté musel poradit jak se střelou Gradela, tak i Aubameyanga.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele