17. kolo
11.12.2010 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Výhru Paris Saint-Germain nad Valenciennes zařídil Nené

Paris Saint-Germain je po sedmnácti kolech na druhém místě tabulky. Hlavní příčina? Nezastavitelný záložník Nenê. Brazilský míčový kouzelník se dnes proti Valenciennes prosadil hned dvakrát, a zařídil tak výhru svého týmu. Za domácí se v lize poprvé trefil mladý Vincent Aboubakar.

Již sedm ligových zápasů v řadě neprohrálo pařížské Saint-Germain. Pokud by se do tohoto zápočtu počítaly i pohárové zápasy, protáhne se série až na jedenáct utkání. A ještě jedna věc může příznivce slavného francouzského klubu těšit, po třech nerozhodných zápasech totiž PSG vybojovalo na hřišti soupeře všechny body. Naproti tomu Valenciennes v Ligue 1 nevyhrálo již tři zápasy za sebou a v tabulce kleslo na šestnáctou pozici. Na sestupové příčky má ale stále solidní náskok čtyř bodů.

V první polovině utkání byli jasnými pány hřiště muži z Paříže. Domácí ale několikrát podržel skvělý brankář Nicolas Penneteau. Ten se poprvé předvedl po osmi minutách hry, po chybě obrany se do zakončení dostal průbojný Hoarau. Nicméně jeho střela nakonec jako úspěšná zaznamenána nebyla. Zkušený brankář následně nedovolil ve skórování ani Nenému, který následně centroval do šance Zoumanemu Camarovi. Ani ten si ale na Penneteaua nepřišel.

Hosté se ale nakonec vytoužené branky dočkali. Dvě minuty po zahájení druhé půle se prosadila hvězda Paris Saint-Germain - Nené. Ten si nejprve chytře rozevřel obrana po narážečce s Hoarauem a následně tvrdou ranou překonal jak brankáře Penneteaua, tak snažícího se obránce Biševace - 0:1.

Valenciennes se téměř dočkalo rychlého vyrovnání. Tentokrát ale brankář podržel hostující tým, Edel Apoula pěkným zákrokem vyrazil Danicovu ránu. Na druhé straně se ale pálilo přeci jen o něco více, navýšit náskok se pokoušel Erdinc a Bodmer. Střela ani jednoho z nich se ale neujala, blýskl se znovu gólman Valenciennes.

Domácí brankář ale nejlepší zákrok utkání předvedl v 71. minutě. Sessegnon si několikrát chytře narazil s Cearou, následně z kraje pokutového území vyslal jedovatý tvrdý projektil. Penneteau si ale poradil i tentokrát - a to i přesto, že byl v momentu střely v protipohybu.

Zápas nakonec mohl pro VA skončit vcelku dobře - v 80. minutě totiž svou první ligovou branku vstřelil střídající mladík Vincent Aboubakar. Talentovaný útočník si naběhl na centr, rychle se s míčem otočil a napálil míč do sítě. Edel byl tentokrát bez šance - 1:1.

Nerozhodný stav ale trval pouhé dvě minuty. Utkání rozhodl ve prospěch hostujícího celku kdo jiný než Nené. Ten vystihl přihrávku soupeře a nádhernou ranou do horního rohu branky určil stav utkání na 1:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 PSG pujde na 1.místo!!!

Reagovat
onze

PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele