28. kolo
19.03.2011 19:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Valenciennes FC - Girondins Bordeaux 2:2

Fotbalisté Valencinnes velkým způsobem pokazili poslední desetiminutovku dobře rozehraného utkání s Bordeaux, a získali tak jenom bod za remízu 2:2. Do té doby přitom vedli díky dvěma gólům Danica 2:0. Jenže hosté nakonec dokázali stav otočit, v 84. minutě při gólu Cianiho pak neměl svůj nejlepší den brankář Penneteau.

Wendel se pokoušel rozvlnit síť z přímého kopu, ovšem jeho střela pouze přeletěla bránu, byť o pár centimetrů. Na druhé straně se však ve 36. minutě trefil Gaël Danic. Mater nacentroval zprava do vápna, kam si do míst u vzdálenější tyče naběhl valencienneský záložník a v pohodě překonal gólmana Carrassa.

Domácího brankáře Penneteaua na konci poločasu vystrašila rána levačkou od Plašila, Modeste poté na druhé straně zahodil svou příležitost, když hlavou minul z vyložené pozice po centru od bývalého hráče Valenciennes Ben Khalfallaha. Penneteau musel být v pozoru i po přestávce, vyrážel pokus Ben Khalfallaha.

Domácím se nakonec podařilo po hodině hry zvýšit na 2:0. Cohade se zmocnil volného míče, přihrál do běhu Danicovi, ten si ještě stačil v běhu položit Carrassa a v pohodě zamířil do prázdné brány. Už už se zdálo, že VAFC získá cenné tři body v boji o záchranu. Ještě deset minut před koncem to tak vypadalo.

Jenže Les Girondins vsítili kontaktní gól v 81. minutě. Wendelův rohový kop skončil po teči od Saného u Jussieho, jenž hlavou střílel mezi tři tyče. Ač Penneteau dokázal vyrazit pokus zpět do vápna, rozhodčí viděli, jak míč ve vzduchu těsně přešel brankovou čáru a uznali branku. Na druhé trefě Bordeaux se pak výrazným způsobem podílel právě domácí brankář.

Tři minuty po Jussiem zahrával standardku Plašil. Na centrovaný balón si ve vápně naskočil Ciani, avšak místo toho, aby hlavičkoval přímo do brány, spíše nešikovně poslal balón hodně nahoru. Penneteau měl dost času na chycení, ale neodhadl směr a ani rychlost padajícího míče a obloukem mu prosvištěl posměšně za zády.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele