22. kolo
05.02.2011 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rennes slaví výhru, s PSG má shodně 37 bodů

Rennes získalo důležité tři body v souboji s PSG. Výhru 1:0 zařídil už po dvaceti minutách hry Brahimi, který v branku proměnil svou sólo-šanci. Domácí se v tabulce dotáhli bodově právě na svého soupeře a třetí místo jim patří jen díky horšímu skóre. Tenhle výsledek jinak dost nahrává vedoucímu Lille. Jestli zítra vyhraje v Auxerre, bude mít na čele náskok sedmi bodů.

Už v 19. minutě se mohli domácí příznivci radovat z parádního gólu francouzsko-alžírského záložníka Yacineho Brahimiho. Jakmile dostal míč, vydal se kolem Makeleleho a Chantoma do středu hřiště a rychlou a přesnou střelou k bližší tyči překvapil i gólmana Edela, který se po meruně jen marně natahoval.

O dvě minuty později mohl vyrovnat Bodmer, jemuž hezky nahrál zprava Jallet, jenže z blízkosti nedokázal překonat jinak skvěle chytajícího renneského brankáře Doucheze. Ve 35. minutě zasahoval Edel proti hlavičce Danzeho, o pár chvil později musel za nevhodná kritická slova vůči rozhodčímu Duhamelovi odejít na tribunu domácí trenér Antonetti.

Druhá půle byla co do počtu gólových akcí opravdu hodně zajímavá a nezaujatému příznivci fotbalu se musela zajisté líbit. I v ní, dá se říci, byli lepší domácí borci. Tetteyův centr zprava se snažil z první usměrnit do brány Leroy, ale Edel byl v tu chvíli tím správným mužem mezi třemi tyčemi.

Douchez naopak musel polapit jak pokus Giulyho, tak i další od Chantoma. Poté byl Giuly opět hodně blízko vstřelení gólu, dokonce dokázal Doucheze překonat, jenže z brankové čáry dokázal uklidit míč do bezpečí obránce Souprayen. Renneský Leroy následně se svou střelou neuspěl, jelikož mířil vedle.

V 74. minutě znovu zlobil zkušený mazák Giuly. Ten totiž hezky po vhazování předal míč spoluhráči Nenemu, který přihrávkou našel ve vápně Hoaraua, pařížský útočník bohužel šancí trestuhodně pohrdl a ztroskotal na Douchezovi. Domácí Lemoine mohl zasadit definitivní úder, ale střílel nakonec těsně vedle.

O nic dál nebyl gólu Camara, jehož střela levačkou se otřela o levou tyčku. Závěrečné minuty byly pro Rennes opravdu hodně horké. Neneho pokus vytěsnil jen konečky prstů Douchez na rohový kop, pár desítek sekund na to dokonce rozvlnil síť střídající Maurice, ale ofsajdové postavení znemožnilo možnou branku uznat.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele