16. kolo
04.12.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rennes porazilo 1:0 Monaco a je první

Rennes navázalo na povedený výkon proti Marseille a díky dnešnímu těsnému vítězství nad bezmocným Monakem se dokonce vyhouplo do samého čela tabulky. Jedinou branku vstřelil z pokutového kopu v druhé půli Montaňo.

Stejným výsledkem skončil tento zápas i v loňské sezoně na Stade de la Route de Lorient v Rennes, tehdy ale jedinou branku obstaral Carlos Bocanegra. Rennes neprohrálo již druhé utkání v řadě, během těchto dvou duelů navíc ani jednou neinkasovalo. Hlavně díky tomu se vyšvihlo až na momentální první pozici Ligue 1, z té ho ale může po zítřejších zápasech sesadit až patero týmů. Naopak situace Monaka začíná být beznadějná. Knížecí klub vyhrál v lize naposledy na začátku listopadu a po dnešní porážce zůstává na sedmnáctí příčce. Od sestupových pozic ho dělí pouze lepší skóre.

Přes nepříznivou sérii v zádech se hosté snažili od začátku utkání více než jejich soupeři. Již ve čtvrté minutě mohl skóre otevřít Adriano, který nebezpečně pálil ze solidní vzdálenosti. Jeho střela se ale nakonec stočila na břevno. O pár okamžiků později se již musel činit brankář Nicolas Douchez, který s námahou vytáhl tvrdý projektil Lukmana Haruny.

Později se svým centrem snažil rozhodnout Laurent Bonnart, míč nakonec doplachtil až k Park Chu-Youngovi. Jeho volej ale skončil mimo branku. A byl to znovu Park, který zkraje druhého poločasu zazdil neskutečnou tutovku. Na vzdálenější tyči ho našel zcela osamoceného Chris Malonga, korejský útočník ale jakýmsi způsobem branku minul.

Největší příležitost Rennes přišla v 57. minutě a měl ji na svědomí Jires Ekoko. Jeho dobře vypadající rána ale nakonec daleko nedoplachtila, zblokoval ji totiž jeden z hostujících obránců. Nakonec se ale domácí přeci jen dočkali vedoucí branky - a to o dalších sedm minut později. Nampalys Mendy zahrál v pokutovém území rukou a kopala se penalta. K té se postavil Victor-Hugo Montaňo a neudělal žádnou chybu, když míč namířil přesně do středu branky. Ruffier se vydal na stranu pravou - 1:0.

Tři body mohl pojistit deset minut před koncem utkání Jerome Leroy, ale jednička Monaka Steve Ruffier vytáhl proti jeho střele fantastický zákrok. Na druhé straně hasil chybu obrany Douchez, jehož se snažil chytrým lobem přehodit Serge Gakpé.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele