6. kolo
19.09.2010 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 0:0

PSG se už delší dobu pohybuje spíše ve středu tabulky, tento tradiční klub by se však jistě rád porval o Ligu mistrů. Jenže ani v letošním ročníku se nezdá, že by tomu tak bylo. Pařížský celek má totiž po šesti kolech na kontě jen osm bodů, nachází se na devátém místě a pravděpodobně je mu souzen střed tabulky. Nyní ale uhrál velmi cenný výsledek doma s Rennes. To letos ještě neprohrálo a drží senzační třetí příčku.

Rennes posbíralo dvanáct bodů a společně s Lille jako jediné ještě nepoznalo v Ligue 1 hořkost porážky. Nyní ztrácí na vedoucí příčku jen jeden bod a co nejdéle by si chtělo udržet alespoň teoretickou naději na zisk mistrovské trofeje. Proti PSG sice dobře fungovala obrana, nicméně ofenzíva tentokráte příliš nápadů nevymyslela. Bod za bezbrankovou remízu si proto oba protivníci stoprocentně zaslouží.

PSG vstoupilo do zápasu aktivněji a vytvářelo si první možnosti. Chvíli sice taktovku nad zápasem převzalo Rennes, v druhém dějství ovšem byli na hřišti vidět v podstatě prakticky jen domácí. Po necelé čtvrthodině mohl skóre otevřít Paris . Nene ale mířil z přímého kopu z necelých pětadvaceti metrů těsně nad. Na druhé straně se prezentoval ještě dalekonosnějším pokusem Romain Danze, jenže naděje na skórování příliš velká nebyla.

V 19. minutě hrozil na levé straně Nene. Ten totiž poslal krásný centr do vápna přímo na hlavu Guillaume Hoaraua, jenomže domácí útočník balón hlavou mezi tři tyče nenasměroval. Rennes se o chvíli později pokoušelo soupeře překvapit také z přímého volného kopu. Nicméně střelu Yacineho Brahimiho celkem s přehledem zachytil gólman Apoula Edel. Po pauze si skvělou šanci vypracoval Hoarau. Jenže po centru Christophera Jalleta našel ve stoprocentní šanci svou hlavou pouze rukavice brankáře Nicolase Doucheze.

O něco později vytvořil možnost Claude Makelele pro Mevluta Erdinga, jeho volej ale našel jen boční síť. V samém závěru zkusil zahrozit ještě z volného kopu Jallet, branku však přestřelil. Zajímavý centr do vápna vyslal Nene, bohužel pro něj nikoho ve vápně nenašel a skóre se proto již nezměnilo. V příštím kole bude Rennes hájit svou neporazitelnost na půdě Nice, PSG se pokusí ukořistit tři body na stánku v Lens.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele