28. kolo
19.03.2011 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lyon v závěru ztratil vítězství nad Rennes

Poté, co je v osmifinále Ligy mistrů vyřadil Real Madrid, nedokázal Lyon uspět ani v domácí soutěži. O vedení nad Rennes po brance Bafeho Gomise totiž přišel až v závěrečných minutách - v 87. minutě rozhodl o remíze pravý bek Kevin Theophile-Catherine. A to i přesto, že hosté dohrávali bez vyloučeného Montana.

Lyon tak v lize prodloužil svou sérii neporazitelnosti na sedm utkání, jeho ztráta na vedoucí Lille se ale zvětšila již na šestibodovou. Jeho dnešní soupeř z Rennes má stále o jeden bod více, když napravil prohru s Marseille. Lyon se tak musí soustředit na následující duel v Nice, který již musí bezpodmínečně vyhrát.

Byli to překvapivě hosté, kteří se jako první hnali do útočení. Již po minutě hry se nebál vystřelil Stéphane Dalmat, jeho rána ale postrádala snad všechny důležité parametry. O chvilku později se vydal za Leroyovým dlouhým nákopem Abdoul Camara, rozhodčí ale v jeho případě odhalili několikametrový ofsajd.

Po této menší hrůze se domácí konečně naplno dostali do utkání. V desáté minutě přišla jejich první vážnější akce, střela, příležitost. To když brankář Lloris dlouhým nákopem našel Gomise, jenž ale pouze smutně pozoroval, jak jeho střela nakonec míří vedle všech tří tyčí. Hlavičkou se poté prezentoval v poslední době špatně hrající Jimmy Briand - jeho střela ale byla lehkou kořistí pro gólmana Nicolase Doucheze.

Brankář Rennes si ale již nedokázal poradit s akcí domácího výběru z 37. minuty. Lisandro López vyslal na branku soupeře střílený centr, na nějž si naběhl rychlý Gomis a tvrdou ranou poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Domácí mohli své vedení ještě do konce první půle navýšit. Lisandro proklouzl s velikou lehkostí obranou soupeře a dovolil si ještě drzou přihrávku na Gomise. Ten si ale tentokrát nedokázal poradit tak, jako v předchozích minutách, a míč mu od kopaček ukradl hostující obránce Romain Danzé, jenž svým odkopem završil neschopnost Rennes v prvním poločase.

V úvodu prvního poločasu měli domácí několik slibných příležitostí, z nichž se ale neujala ani jediná. Nejdříve hlavičkoval Lovren po Pjaničově centru mimo, poté Gomis zapomněl na to, že je vlastně útočníkem, a z poměrně jasné pozice nedokázal namířit míč mezi tři tyče. Do této šance mu míč skvělým centrem naservíroval Aly Cissokho.

Rennes málem obdrželo vyrovnávací gól deset minut po změně stran ve velikém stylu. Dejan Lovren se rozhodl přihrát zpět svému brankáři, ten ale toto podivné řešení vůbec nečekal a míč dohonil až na brankové čáře, kde míč vykopl zpět do pole. Pro hosty se vše vyvinulo ještě o něco hůře, když v 64. minutě uviděl červenou kartu útočník Victor Hugo Montano, jenž se dostal do potyčky se stoperem soupeře Lovrenem.

Rennes po tomto zásahu do své sestavy nepředstavovalo pro Lyon žádné větší nebezpečí. Vyrovnávací branka ale přesto přišla v 87. minutě po několika nedorozuměních v obrance domácích. John Verhoek přiklepl míč lépe postavenému Theopile-Catherinemu, jenž hlavou umlčel Stade de Gerland - 1:1.

Domácí se ještě pokoušeli o dramatický gól na 2:1, to by ale Lacazette ze svého pokusu musel vytěžit něco více než pouhou střelu mimo.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

myslím si že 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele