9. kolo
17.10.2010 17:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Lorient - Valenciennes FC 2:1

Lorient začíná stoupat tabulkou. Přestože zápas proti Valenciennes nezačal vůbec dobře, když již ve 4. minutě otevřel skóre Danić, dokázali domácí fotbalisté vývoj utkání zvrátit a nakonec se radují z vítězství 2:1. Branky si připsal Kevin Gameiro a Sigamary Diarra.

VA tak opět nenavázalo na neobvyklé - v této sezoně - vítězství z minulého kola, kdy porazili o jednu branku Caen. Po devíti odehraných kolech tak mají na svém kontě pouze deset bodů a dvě vítězství. Ani Lorient na tom ale letos není nijak slavně. Dnes to pro něj znamenalo teprve třetí výhru v této sezoně, v tabulce se ale posunul z šestnácté příčky až na třináctou pozici.

Již po čtyřech minutách se hosté ujali vedení. A to především díky skvělé střele Gaëla Daniće. Hostující záložník sebral míč ve středu pole, uběhl s ním několik (desítek) metrů a nakonec se asi třicet metrů od branky rozhodl pro střelu. Rána přeletěla celou vzdálenost včetně přihlížejícího brankáře Fabiena Audarda a rozvlnila síť - nádherné sólo v podání Daniće - 0:1.

Lorient se ale záhy dostal zpět do hry. Ve třinácté minutě totiž rozhodčí přisoudil domácím výhodu pokutového kopu. Podle sudího fauloval Brou Angoua sprintujícího Lynela Kitambalu, což následné opakované záběry vyloučily. K penaltě se postavil Kevin Gameiro a nekompromisně zavěsil - 1:1.

A netrvalo tomu dlouho a oranžoví se dočkali nakonec i vedení. V 25. minutě otočil stav utkání definitivně Sigamary Diarra. Ten si na pravé straně několikrát narazil s Monnetem-Paquetem a následně svou levačkou překonal Penneteaua - 2:1.

A domácí byli velice blízko třetí brance. Několik minut před koncem prvního poločasu pálil z voleje Kévin Monnet-Paquet, jenž využil přímého kopu Amalfitana. Tentokrát ale jeho střela pouze orazítkovala tyč.

Ve druhém dějství hrála obě mužstva ofenzivně, další branky již ale nepřišly. Penneteau nejprve zastavil nebezpečný pokus Gameira, následně brankáře hostů zastoupil Biševac, jenž zastavil pokus Kitambaly. Vincent Aboubakar naproti tomu pálil za hosty nad břevno, domácí gólman poté efektním zákrokem zastavil střelu Davida Ducourtiouxe.

Valenciennes se nakonec dočkalo v samém závěru drtivého tlaku. Vincent Aboubakar byl velice blízko skórování, nakonec ale jeho střelu dokázal vyrazit Audard. Ducourtioux si s brankářem soupeře již poradil, na branku ale nevyzrál a nastřelil pouze břevno.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele