29. kolo
20.03.2010 19:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Rennes pokračuje v jízdě. Čtyřmi brankami sestřelilo Toulouse

Rennes pokračuje v parádní jízdě. Vyhrálo potřetí v řadě a začíná opět pomýšlet na evropské poháry. Dnes se mu do cesty postavilo ambiciozní Toulouse, své cíle ale splnit příliš nedokázalo. Odjíždí s debaklem 1:4. Za domácí se postupně trefil Hansson, hned dvakrát Gyan a nakonec i Ekoko. Z hostů se radoval pouze Braaten.

Toulouse tak ukázalo, že na Rennes se mu opravdu nedaří. Nevyhrál na jeho stadionu již od sezony 1983/84. Pro TFC to znamená již třetí ztrátu bodů v řadě - a jejich cíl, tedy postup do evropských pohárů, se začíná postupně rozpouštět. Z jedenáctého místa ztrácí třináct bodů. Naopak Rennes chce minimálně na Evropskou ligu ještě zaútočit. vyhrálo potřetí za sebou a na sedmém místě ztrácí na pátou Marseille pouze pět bodů.

Přesto, že nakonec padlo hned pět branek, mělo utkání vcelku pomalejší rozjezd. První vážnější příležitost přišla až v 21. minutě, mělo ji Rennes. Gyan svým centrem našel na vzdálenější tyči nabíhajícího Brianda, ten ale svou hlavičku namířil pár centimetrů nad branku.

Úvodní branka přišla o necelých deset minut později. Přímý kop Jeroma Leroye dokázal zužitkovat Petter Hansson, který tvrdou hlavičkou nedal nešťastnému Pelému příliš šancí - 1:0.

A netrvalo to dlouho a bylo to již o dvě branky. Ve 35. minutě se totiž prosadil nejlepší střelec Rennes - Asamoah Gyan. Briand získal míč na vlastní půli - dokázal s ním ale přeběhnout neuvěřitelný prostor a nakonec před pokutovým územím vyzval ke skórování Gyana. A ten neodmítl - jeho rána pravačkou prosvištěla mezi nohama skákajícího Pelého - 2:0.

O poločase musel nešťastný brankář hostů odstoupit, patrně pro zranění. A jeho náhradník Mathieu Valverde inkasoval hned v první minutě na hřišti. Ve 46. minutě se totiž podruhé v utkání prosadil Gyan. Leroy uvolnil Brianda, ten předal Gyanovi a ten z pokutového území nic nekomplikoval - 3:0.

Toulouse se ale nevzdávalo a i za nepříznivého stavu se snažilo s výsledkem něco udělat. A jejich první vážnější šance hned skončila v síti. V 51. minutě se prosadil Daniel Braaten. Cheikh M'Bengue kolmicí našel tohoto Nora - a ten se střelou z vápna nemýlil - 3:1.

Rennes mohlo vedení opět ustálit na třech brankách rozdílu. V 66. minutě se ve velice solidní pozici objevil Leroy, jemuž nahrál Fanni, Valverde si ale tentokrát poradil bez větších potíží. Za hosty se pořádně zastřelil Brazilec Luan - který z dvanácti metrů netrefil branku. Na druhé straně Briand poslal svou zakroucenou střelu těsně mimo.

Domácí nakonec své vedení korunovali v první minutě nastavení. Aktivní Briand vyslal do útoku Ekoka - ten si poradil s bránícím M'Bengue a následně napálil míč do branky. Zápas tak skončil poměrně jasně pro Rennes - 4:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele