20. kolo
16.01.2010 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Rennes znovu ztratilo. Remizovalo 1:1 s Lens

Hráči Rennes si sice před zápasem opakovali, že tentokrát ztratit nemůžou, ale opak se stal opět pravdou. Po prohře se Sochaux z minulého kola si na domácí výběr tentokrát došlápl Lens. Vyrovnávací a zároveň poslední branku na 1:1 obstaral v 65. minutě Kévin Monnet-Paquet.

Lens tak ale stále neprotrhlo své prokletí proti tomuto soupeři. Na Stade de la Route de Lorient naposledy vyhráli před dlouhými deseti lety. I remíza se ale počítá a díky získanému bodu se Racing posunul o jednu příčku vpřed, na třináctou pozici. I Rennes nakonec bod dopomohl k lepšímu umístění. V tabulce předskočilo Paris SG, které nestačilo na silné Lille.

Rennes se dalo do útočení od prvních minut, jak si mužstvo předsevzalo před utkáním. Během prvních deseti minut se hned dvakrát objevil v zakončení Jerome Leroy. Poprvé ale branku minul, napodruhé ho zase vychytal brankář Runje. Na druhé straně se pokoušel Razak Boukari, ale tři tyče byly nad jeho síly.

Na druhé straně vystřídal v průběhu Leroye jiný útočník - Bangoura. Ale ani on na brankáře Lens nevyzrál. Naopak o minutku později se na druhé straně prezentoval pěknou ranou Hermach. Záložník ale zpoza pokutového území pouze trefil jednoho z diváků na tribuně. Na jeho pokus se snažil dělovkou zareagovat Rod Fanni, ale jeho projektil sestřelil pouze jednoho z "nevhodně" stojících hráčů. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Kévin Monnet-Paquet, přestřelil. Jak bylo dnes zvykem.

Až o dalších deset minut později přišla nějaká vážnější šance. Ismaël Bangoura ale pověst kanonýra zatím nenaplňuje. To by nejdřív musel trefit pár metrů volného prostoru před sebou. Toho ohraničeného tyčemi. Největší šance první půle ale přišla až v samém závěru. Hostující Yohan Demont se natáhl po dobrém centru zprava, ale nakonec o pár centimetrů branku minul.

Velice rychlý spád nabral zápas ve druhém poločase. Hned v prvních deseti minutách vystřelili čtyři hráči, dva domácí, dva hosté. Marveaux, Eduardo, Leroy, ani Monnet-Paquet ale gólmana soupeře nepřekonali. Mnohdy se ale kvůli přesnosti střelby nebylo co divit. V 55. minutě ale přišla v Rennes exploze euforie. Fanni svým přesným centrem našel přesně hlavu Moussy Sowa a ten bez větších problémů, pro dnešní zápas ale neobyčejně přesně, zavěsil pod víko - 1:0.

Hosté se pokoušeli o okamžitou odpověď. Ke střele se dostal Kévin Monnet-Paquet, ale nemířil přesně. Nakonec se ale mladý forvard dočkal Konkrétně v 65. minutě. Naskočil si totiž nejvýše na Roudetův rohový kop a z half-voleje nedal brankáři pramalou šanci - 1:1. O pár minut později se o branku pokoušel asistent té první, ale tentokrát neuspěl. Dále střílel také Jires Kembo-Ekoko, Jimmy Briand, Dejan Milovanovic, znovu Jimmy Briand a Petter Hansson. A představte si, ani jedna nemířila na branku.

Zápas se navíc dohrával v jednadvaceti hráčích. V 87. minutě byl za brutální zákrok vyloučen Alaeddine Yahia. Domácí ale svou převahu využít nedokázali a na evropské poháry ztrácí již tři body.

Autor: Anna-Marie Kroupová

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele