31. kolo
03.04.2010 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - Olympique Lyon 1:2

Poprvé od 17. listopadu se sedminásobný mistr Francie z Lyonu z posledních osmi sezón ocitá alespoň na chvilku po výhře 2:1 v Rennes v čele tabulky. Pomohla mu k tomu i prohra konkurenta z Bordeaux, který doma nestačil na Nancy. Je ovšem pravda, že pokud na sobotní večer bude slavit tři body Montpellier, první místo se Olympiqueu rozplyne stejně rychle jako si ho získal.

Vůbec se utkání proti rozjetému Rennes nevyvíjelo pro Lyon dobře. Za domácí, bojující o šanci zahrát si příští rok evropské poháry a mající před tímto kolem na kontě čtyři vítězství v řadě, skóroval už v 15. minutě ghanský kanonýr Asamoah Gyan. Jenže Rennes ve druhé půli inkasovalo během devíti minut dvě branky a hosté si těsný náskok v pohodě ubránili až do konce.

Lyon má nyní solidní formu. Ač v úterý sehrál těžké střetnutí Ligy mistrů, derby s Bordeaux, které mimochodem vyhrál 3:1, dokázal naplno bodovat i v Ligue 1. A to i přesto, že trenér Claude Puel vlivem náročného programu ušetřil duelu Crise, Toulalana, Réveilléreho, Gomise a Delgada, povětšinu členy základní jedenáctky.

Nejprve zahrozili hosté. Pjaničova rána se odrazila ke Källströmovi, který ještě předal balón na lépe postaveného Edersona, ale ten už vypálil mimo. Ihned na to gólově udeřilo Rennes. Ve 14. minutě Marveaux zakombinoval s Briandem, brankář Lloris jeho střelu stačil vyrazit, bohužel pro něj jen k pohotově dorážejícímu Gyanovi.

Olympique měl do poločasu tři dobré příležitosti na vyrovnání, nicméně Gonalons, Bastos ani Ederson na domácího gólmana Doucheze nestačili.

Kdyby na začátku druhého dějství proměnil Marveaux svou šanci, těžko by se hostům vracelo do zápasu. Parádně ho totiž našel Asamoah, Marveaux následně přešel přes svého strážce Gassamu, jenže na skvělého Llorise mezi třemi tyčemi již nevyzrál.

V 52. minutě srovnával na 1:1 Michel Bastos. Po přihrávce Pjaniče následně obešel obránce Fanniho a s jeho dělovkou pod víko prostě gólman Douchez nemohl nic dělat. Do vedení šel OL o devět minut později. Ederson nacentroval na aktuálně skvěle hrajícího Lisandra Lópeze, autora dvou branek Ligy mistrů v zápase proti Bordeaux, a Argentinec poslal hlavou míč do sítě.

Domácí tahle branka poslala do kolen. Jejich aktivní hra, jaká byla vidět třeba na začátku, naprosto, a možná trochu nepochopitelně, vymizela. Do konečného hvizdu se Lloris zapotil jen proti střele z přímého kopu od Marveauxe.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
sajty

prvni polocas jsem nevidel,ale v tom druhem jsme byli lepsi.podle druheho polocasu zaslouzena vyhra.bastos opet skvely a oni ho chteji vymenit za dva duchodce z juventusu,nemam slov...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele