16. kolo
05.12.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rennes doplatilo na špatnou efektivitu, přesto Lorient porazilo 1:0

Lorient po čtyřech zápasech bez porážky padl. Rennes pokračuje ve zlepšených výkonech a na svém stadionu se radovalo z výhry 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil ve třetí minutě Moussa Sow.

Po výhře nad Le Mans a remíze v Lyonu tak Rennes získalo další cenné body, tentokrát proti rozjetému Lorientu. Stade Rennes se posunulo již na osmou příčku, ze které na pohárovou Evropu ztrácí tři body. Naopak Lorient začíná vyklízet pole - po remíze se slabým Grenoblem přišla další komplikace a oranžoví klesli o dvě příčky níže, na šesté místo.

Fanoušci na stadionu si snad ještě užívali předzápasové klobásy, když přišla první branka utkání. Asamoah Gyan sice ještě z rohového kopu trefil tyčku, dorážka dobře postaveného Sowa již ale znamenala úvodní branku. Pro mladého útočníka to znamenalo teprve druhou branku v sezoně.

Po šesti minutách to vypadalo na strhující zápas, míč se totiž v brance hostů objevil podruhé. Tentokrát měl branku na svědomí Gyan, rozhodčí ale gól pro ofsajd neuznali. Další skvělá příležitost ghanského útočníka přišla v 18. minutě. Sylvain Marveaux předvedl ukázkový běh, když oběhl, předběhl a utekl několika obráncům Lorientu a nakonec ještě vymyslel geniální přihrávku na svého spoluhráče. Tomu stačilo pouze prostřelit brankáře Capponeho; ten ale předvedl vynikající zákrok a uchránil tak svůj tým od pohromy.

Ani ke konci poločasu se hosté neprobrali z pasivity. Domácí se prakticky nehnuli z poloviny soupeře, velice aktivní pak bylo především duo Marveaux-Gyan. Deset minut před koncem první půle ztroskotal Gyan na brankáři Capponem, o chvíli později se zase gólman Lorientu odvážně vrhal pod nohy unikajícímu Sowovi. V poslední minutě úvodního dějství si ale hosté nakonec jednu šanci připsali. Z výjimečného protiútoku získali rohový kop, na nějž si naskočil Gameiro. Ten ale zcela nekrytý šancí pohrdl, a do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Ve druhé půli se hrálo podle podobného scénáře. Hned v úvodních třech minutách domácí dvakrát zachránil brankář Cappone, jenž byl jistojistě nejlepším hráčem Lorientu; nejdříve zlikvidoval šancí Gyana, později zamezil i Sowovi. Dvakrát byl ale Cappone již překonán, při Lorientu ale jako by stáli všichni svatí. V 74. minutě spadla Bocanegrova hlavička pouze na tyč, o pár minut později skončil přímý kop Marveauxe na břevně.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lorient hraje ve zlepsene forme. Na Stade Rennes prohraje rozdilem jednoho golu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele