25. kolo
20.02.2010 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Lens knokautovalo Monaco 3:0

Monako pokračuje v matných výkonech. Ne matných, vlastně temných. Až černých. Vždyť znovu prohrálo, nyní dokonce s nováčkem soutěže z Lens. O branky se postaral Jemâa, Roudet a z penalty také Bedimo.

Pro knížecí klub je to již potřetí v řadě, co se musí spokojit s porážkou. Pohárové příčky se tak chtě nechtě pořádně vzdalují, nyní na ně ze sedmého místa ztrácejí čtyři body. Naopak Racing se po prohře s Lyonem opět vzchopil a svého soupeře jasně porazil. Z patnácté příčky s tak dostal až na dvanáctou. Na první desítku ztrácí již pouze tři body.

První šanci si ale vytvořili hosté, kteří byli jasnými favority zápasu. Ouwu Maazou ukončil svůj dlouhý běh až u pokutového území soupeře a svou přesně mířenou střelou pořádně vystrašil brankáře Lens. Stejný hráč se dostal do nadějné pozice a následně i zakončení o pár minutek později. Po pěkném centru Neneho se objevil zcela nestřežený v pokutovém území, jeho hlavička ale mířila jen těsně mimo.

Právě Nene byl dalším hráčem, který ukazoval odhodlání Monaka vyhrát. Jeho přímý kop se ale vznesl až příliš do výšky a nakonec branku či její konstrukci minul o dobrý metr. To bylo ale z úvodních a neproduktivních šancí vše. Poté si vše vzal do režie Roudet s Jemaem. První jmenovaný zahrál standardní situaci - míč se odrazil od Yahiy právě k Jemaovi a ten již neměl problém s umístěním míče za Ruffierova záda - 1:0.

O deset minut později, ve 43. minutě, byl Ruffier překonán znovu. Tentokrát to byl ale Roudet, který si připsal branku. Po krásné kombinaci několika hráčů se do zakončení dostal právě on a točenou střelou levačkou nedal soupeřovu brankáři příliš šancí - 2:0.

A nakonec mohli příznivci Monaka smutnit ještě víc. Poslední míček do branky zatloukl Henri Bedimo z pokutového kopu, když poslal Ruffiera zkušeně na druhou stranu. Byl to jeho první gól za Lens. Penalta se kopala po faulu Traorého na Jemaau.

Za hosty se ještě s výsledkem pokoušel něco udělat Nene. Po ťukesu s Francoisem-Josephem Modestem se dostal do zakončení, Vedran Runje byl ale připraven a míč vyrazil. Z přímého kopu pak mířil těsně mimo aktivní Jemaa. Své umění pak opět dokázal Nene, když přešel přes Kovačeviće i Yahiu, vše vyřešil až brankář Runje.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele