21. kolo
20.01.2010 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Paris SG si prohru nezasloužilo, proti Monaku je ale srazil vlastní gól

Vynikající a výborný. Leda taková slova musí mít v knížecím Monaku, když mluví o tamním fotbalovém klubu. Po dvou ligových výhrách přišla v novém roce již třetí - a ta se započítá velice slavně. Tým udolal tým z hlavního města - Paris Saint-Germain. Jedinou branku si vstřelil brankář domácích, Edel Apoula.

Po vypadnutí v osmifinále Coupe de la Ligue s Guingampem a ostudné porážce 1:3 s Lille přišla další pohroma - ztráta všech bodů proti konkurentovi v boji o poháry. I přes všechna zaváhání ale pařížský velkoklub zůstává v první desítce Ligue 1, na poháry ale ztrácí již sedm bodů. Taktéž Monako se nijak bodově nedotáhlo, všichni bezprostřední rivalové totiž také plně bodovali.

I přes špatné výkony v poslední době to vypadalo v Paříži velice nadějně. Tým sršel agresivitou a pořádal hotové hony na obranu hostů. Připomněl se hlavně veterán Ludovic Giuly, jenž již ve třetí minutě táhl protiútok. Ten zakončoval Peggy Luyindula - tomu se ale postavil momentálně ve skvělé formě chytající Stéphane Ruffier. Mladý brankář se vytáhl následně i proti dvěma střelám Clémenta Chantoma.

PSG bylo jasně lepším týmem - ve 36. minutě ale opět vyhořel před soupeřovou brankou Luyindula, když hlavičkoval nad branku; pár minut před koncem první půle to vypadalo na vlastní branku: mladý stoper Mongongu poslal na svého gólmana malou domů. Ta málem zajela až opravdu do domečku, Ruffier se ale na poslední chvíli stihl vrátit a míč vykopl z brankové čáry.

Paříž pokračovala v náporu i po změně stran. Již po šesti minutách hry se za mladým brankářem Monaka rozezvučil kovový zvuk. Ale ne, to bylo pouze břevno, které nastřelil marně se snažící Giuly. Chvíli před ním se neúspěšně snažil také Chantome. Ten se ukázal i v 66. minutě, kdy společně s Luyindulou provětrali rukavice soupeřova gólmana.

Nakonec to byl ale vlastní gól, který rozhodl celý zápas. A opět se o to postarali aktivní domácí - vlastní branku si připsal gólman Apoula. Když zbývalo do konce zápasu již jen dvacet minut a Paris SG se nadechovalo k velikému náporu, nacentroval ze strany Eduardo Costa a míč se odrazil od nohy brankáře Apouly tak nešťastně, že z toho bylo vcelku nezasloužené vedení hostujícího týmu - 0:1.

Paříž se s výsledkem snažila udělat zázrak, seč mohla. Trenér Kombouaré dokonce poslal na hřiště Guillaume Hoaraua, který do této chvíle nehrál kvůli zdlouhavému zranění. Monako se ale dokázalo ubránit, především díky skvělému brankáři Ruffierovi, a připsalo si již třetí ligovou výhru v řadě. Jejich série neporazitelnosti je dlouhá šest utkání.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele