17. kolo
12.12.2009 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Marseille Boulogne nic nedovolila a vyhrála 2:0

Marseille svůj úkol zvládla. V domácím prostředí porazil o dvě branky Boulogne a v tabulce se vyšvihla již na druhou pozici.

Tam ji ale může předstihnout hned kvarteto týmů, které své zápasy ještě neodehrály. Pro Olympique se tak jedná o druhou výhru v lize v řadě; na tu dnes útočilo také Boulogne. Nováček soutěže ale po výhře nad Lens druhou nepřidal a kvůli výhře Le Mans se dokonce posunul na předposlední pozici.

Branky začaly padat až po změně stran. A obě je měly na svědomí obránci domácího týmu. Nejdříve se trefil stoper Gabriel Heinze, jenž zaznamenal již svůj čtvrtý gól v sezoně; v 54. minutě na něj navázal Taye Taiwo. Ten se prosadil z pokutového kopu.

Vyřazeniv z Ligy mistrů, chtěl domácí celek hned o začátku utkání ukázat, že v domácí soutěži má na mnohem více, než je sedmé místo. Neuběhlo ani pět minut a Brandao již nůžtičkami hledal branku. Stejně jako posléze Lucho González s tvrdou ranou ale neuspěl, když mířil mimo branku. Lucha zase vychytal brankář Bédénik. Marseille měla často až velice drtivý tlak, nedokázala se ale dostávat do vyloženějších brankových příležitostí.

Další nebezpečná situace tak přišla až ve 25. minutě. Zajímavá přihrávka Bakari Koného málem dolétla až k úplně osamocenému Brandaovi, na poslední chvíli ale zasáhl jeden z obránců. Ke konci poločasu se ještě pokoušel o své štěstí Abriel, ale jeho střelu zblokovali obránci. Míč se odrazil k Cheyrouovi, tomu ale skórování nepřipustil Bédénik.

Vše podstatné se tak stalo až ve druhé půli. Dalo by se klidně říci, že v prvních osmi minutách druhé půle. Poté, co se hosté srdnatě bránili po celý první poločas, musel být inkasovaný gól prakticky ihned po změně stran velice silnou ranou do sebevědomí hráčů USBCA. Cheyrou jednoduše zahrál rohový kop, nejvýše vyskočil průbojný Heinze a tvrdou hlavičkou poslal svůj tým do vedení 1:0.

O pět minut později to bylo ale pro hosty ještě horší. Lucho, jehož výkony se v dresu Marseille den ode dne zlepšují, proběhl do pokutového území, kde ho srazil obránce Damien Marcq. Nařízenou penaltu bez větších problémů proměnil nigerijský levý bek Taye Taiwo - 2:0.

Nápor Marseille ale ani po druhé vstřelené brance neoslábl. Cheyrouova tvrdá střela ale dopadla pouze do náručí připraveného Bédénika, střídající Hatem Ben Arfa také nemířil příliš přesně. Na domácí hráče se ale nejspíš vkradla únava a hra tak pomalu začínala ztrácet tempo. Snad jediným poznamenání-hodným okamžikem se stala 88. minuta, kdy byl za brutální faul na Hatema Ben Arfu po druhé žluté kartě vyloučen hostující Adefami.

V nastaveném čase ještě ukázal veliký technický um Mathieu Valbuena, jenž připravil dobrou střeleckou pozici pro Lucha. Ten ale i tuto nabídku odmítl, a nakonec tak zápas skončil 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / yahoo.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No comment, jestli OM nevyhraje toto utkani, tak ...

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele