31. kolo
04.04.2010 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Marseille se drží v boji o titul. V nezábavném utkání porazila o jednu branku Lens

Marseille i nadále bojuje o titul. Dnes, přestože po vyloučení M'Biy musela dohrávat v deseti, se jí podařilo díky brance Brandaa získat tři body - za výhru nad nováčkem z Lens. Boj o francouzský primát tak bude ještě pořádně složitý.

Olympique totiž ze čtvrtého místa nyní na vedoucí Lyon ztrácí jediný bod. Narozdíl od něho má ale hned dvě utkání k dobru. Kromě toho svěřenci Didiera Deschampse v lize neprohráli již osm utkání v řadě. Poslední dvě pak ovládli neznajíce ztráty bodu. Nakonec může zapůsobit také zisk Coupe de la Ligue, který se Marseille podařilo získat teprve před pár dny... Na druhou stranu Lens v lize nevyhrálo již šest utkání za sebou a nadále se propadá tabulkou. Ze šestnáctého místa má náskok pouhých jedenácti bodů na sestupující Boulogne.

Přitom do této chvíle se Racingu proti Olympiqueu vcelku dařilo. Nováček Ligue 1 ovládl podzimní utkání v poměru 1:0, nedávno také vyřadil Deschampsovi muže z boje o Coupe de France. A přestože patnáct minut před koncem musel Stéphane M'Bia odejít předčasně do sprch, radovali se domácí. Výhru jim zajistil ve 22. minutě Brandao.

Kouč domácích možná doufal, že jeho celek naváže na skvělou hru z minulého utkání - ve kterém se jim po pěkném výkonu podařilo získat Ligový pohár. Marseille ale začala vcelku pasivně a Lens svého soupeře v úvodních částech možná i přehrávalo. Nakonec se ale možná trochu nespravedlivě dočkali domácí. Ve 22. minutě vstřelil svůj letošní třináctý gól Brandao. Tomu se podařilo zbavit se bránícího Romaina Sartreho a napálit Luchův rohový kop do branky - 1:0.

Ani vstřelená branka ale domácímu týmu příliš nepomohla a do konce poločasu se již diváci fotbalem příliš bavit nemohli. V začátku půle druhé se ke střele odhodlal Gabriel Heinze, nicméně Vedran Runje s jeho pokusem příliš práce neměl. Na druhé straně, Steve Mandanda také neměl příliš práce. Francouzská reprezentační dvojka mohla být ohrožena snad jen přízemním pokusem Issama Jemaay. Mandanda si ale snadno poradil.

Hosté se nedokázali vzkřísit ani po příchodu dalšího útočníka, Toifiloua Maoulidy. Mimochodem ještě nedávno hájícího barvy právě Marseille. Vše mohlo býti zajímavější po 75. minutě, kdy byl vyloučen M'Bia. Ten si ve vzdušném souboji s Jemaaem nehlídal loket a nevybíravě svého soupeře zasáhl do hlavy.

Přesto se již nic výraznějšího neudálo. Pokud tedy nepočítáme dva přímé kopy, po jednom na každé straně. Za domácí se pokoušel Runjeho překvapit Fabrice Abriel; hosté se o vyrovnání pokoušeli prostředkem Yohana Dumonta.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele