29. kolo
21.03.2010 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Olympique Lyon 2:1

I v dalším šlágru kola byli šťastnějším týmem domácí, kteří porazili Lyon 2:1 a se ziskem 53 bodů se vyšplhali na čtvrté místo tabulky. V nadsázce se dá říci, že kdo dorazil na stadion až v 70. minutě, o nic nepřišel. Všechny branky totiž padly až v závěrečné dvacetiminutovce.

Utkání začalo daleko opatrněji než poslední duel těchto soupeřů z listopadu loňského roku, který skončil divokou remízou 5:5.

V páté minutě se ke střele dostal hostující Pjanić, ale jeho rána neměla potřebnou razanci a gólman Marseille Mandanda si s ní bez problémů poradil. O pár chvil později střílel Källström, ale jeho pokus se mezi tři domácí tyče nevešel.

Marseille poprvé vážněji ohrozila branku hostů po půlhodině hry, avšak Lucho González míč do sítě dopravit nedokázal.

Začátek druhé půle opět patřil Lyonu, Pjanić však z deseti metrů trefil pouze břevno. Na první gól si tak diváci museli počkat až do 67. minuty, kdy z 22 metrů vystřelil Kaboré a jeho rána překvapila brankáře Llorise, který byl příliš daleko od brankové čáry a na Kaborého střelu nedosáhl. Odpověď domácí na sebe nechala čekat třináct minut, přímý kop Källströma našel hlavu Gomise a ten uklidil míč přesně k tyči - 1:1.

Lyon se z vyrovnání ale příliš dlouho neradoval, hned za šedesát sekund z hranice šestnáctky tvrdě střílel Taiwo a míč z jeho kopačky zapadl přesně k levé tyči Llorisovi branky. Jak se později ukázalo, gól nigerijského obránce byl v ten večer gólem vítězným.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele