21. kolo
20.01.2010 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Marseille spasil proti Le Mans skórující Niang

Le Mans nezklamalo. Přestože to vypadalo s prvním bodem mimo vlastní stadion nadějně, nakonec hosté neponechali nic náhodě a své vedení si nechali ukrást. Marseille zachránil před vlastními diváky kapitán Mamadou Niang, který zařídil obě branky svého týmu. Za hosty otevíral skóre Anthony Le Tallec.

L'OM si po remíze s Bordeaux tak připisuje další solidní výsledek. Díky tříbodovému zisku a již čtyř zápasů bez porážky to znamená čtvrtou pozici - na vedoucí Bordeaux ztrácí jedenáct bodů, na Ligu mistrů ale pouze jeden bodík. Naopak Le Mans nadále zůstává v sestupovém pásmu, svůj první bod z cizího prostředí si stále nepřipsalo.

V základní sestavě domácího celku se překvapivě objevili hned dva hráči, s kterými se na Stade Vélodrome ještě před pár týdny nepočítalo. Hatem Ben Arfa a Mathieu Valbuena byli oceněni za svůj přínos během utkání s Bordeaux. A oba záložníci se připomněli trenéru Deschampsovi hodně zkraje utkání. Po kombinaci těchto dvou hráčů se ke střele dostal Valbuena, jeho rána ale naneštěstí pro domácí narazila pouze do tyčky.

V 16. minutě ale přišel pro l'OM veliký šok. Po krásném ťukesu Le Tallece, Rollanda Lamaha a Thorsteina Helstada se k zakončení dostal první jmenovaný. A dostal se do pozice, ze které by bylo hříchem minout. Mířil si to sám na brankáře - s jeho překonáním již problém neměl - a vytvořil tak v Marseille pochmurnou atmosféru - 0:1.

Obrana hostů již ale měla tehdy veliké problémy s uhlídáním Mamadoua Nianga, kapitána domácího výběru. A ten se jim za pěknou kombinaci pomstil zhruba po půlhodině hry. Po přímém kopu Hatema Ben Arfy z pravé strany nastavil pouze nohu a tečoval míč do branky. Již poosmé v této sezoně se za soupeřovým brankářem roztřepotala síť - 1:1.

Ke konci první půle se ještě v solidní šanci objevil Cheyrou. Jeho střela zpoza pokutového území ale našla pouze hbitou ruku brankáře Rocheho. Na druhou branku si tak domácí museli počkat až do druhé půle. Konkrétně do 56. minuty. Brankář hostů stáhl dolů unikajícího Brandaa a rozhodčí správně posoudil moment jako penaltový. K míči se postavil zodpovědný kapitán Mamadou Niang. Ten poslal brankáře na druhou stranu a slavil další gól na svém účtu - 2:1.

Senegalec dokonce útočil na hattrick. Jeho dobře mířená střela z pravého rohu pokutového území ale ztroskotala na pohotovém zákroku Rocheho. Le Mans nakonec dostalo skvělou příležitost k vyrovnání. Pár minut, ba možná i vteřin před koncem utkání se hnal na Mandandu osamocený Le Tallec. Hrdinou hostů se ale nestal. Míč skončil sice za brankovou čarou, ale mimo vymezené brankové území.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele