22. kolo
30.01.2010 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Olympique Marseille 2:0

Pohádkový příběh Montpellieru pokračuje. Díky zasloužené výhře 2:0 nad Marseille se loni účastník Ligue 2 prokousal zpátky na druhé místo tabulky a dál může snít sen o Lize mistrů. Byla to pro něj již třetí ligová výhra v řadě, díky které si vylepšil pošramocenou reputaci z úterního výpadku z národního poháru s Grenoblem.

Že je Masrielle jedním z nejslavnější francouzských fotbalových klubů Francie? S tím na fotbalisty Montpellieru nechoďte. Ať proti nim stojí obr nebo trpaslík, vždy se do zápasu vrhnou bez respektu k soupeři, s odvahou a neodbytnou cílevědomostí. Olympique prostě montpellierské peklo na vyprodaném stadionu nepřežil.

Hosté postrádali argentinské duo Heinze - Brandao, oba měli poraněná stehna, přesto do utkání nevstoupili nejhůře. Ben Arfu s Niangem musel vychytat až na brankové čáře gólman Jourdren. Jenže od té doby začali otěže utkání přejímat domácí. A brance byli opravdu hodně blízko.

Nejnebezpečnějším mužem na hřišti byl tradičně nejlepší střelec týmu Victor Hugo Montaňo. V 7. minutě napálil spojnici tyče a břevna, pak založil Montpellier rychlou akci, po níž Aït-Fana zleva nacentroval do vápna na naprosto volného Kolumbijce, jenž hlavou trestuhodně přestřelil. Ve 27. minutě mohl potrestat chybu Cheyroua záložník Marveaux, gólman Mandanda mu nakonec ve skórování zabránil.

Domácí se dočkali zaslouženého vedení čtyři minuty po přestávce. Po Jeunechampově autu proběhl kolem Kaboreho dravý Aït Fana, a ačkoli se ho obránci Marseille snažili zastavit, fotbalista francouzsko-marockého původu zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Hodně úzko bylo Marseille při dalším Montaňově průniku, po němž zase napálil tyč, i když branku by stejně neuznal praporek pomezního na znamení ofsajdu.

V 76. minutě zasadil Montpellier definitivní úder. Costa zahrál rohový kop na bližší tyč, kde si ho ukázkově srazil pod víko jinak špatně hrající Cheyrou. Marseille se jen těžko mohla vrátit do zápasu. Zato Montaňo měl stále síly dost. Jenže v koncovce se mu šeredně nedařilo, a třetí branku tak z vyložené pozice prostě nepřidal.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

marseile taiwo m.niang

Reagovat
smazaný uživatel

man.utd.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele