18. kolo
19.12.2009 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 0:0

Bídu a tragédii předvedli fotbalisté Marseille na půdě snad aktuálně nejtápajícího celku francouzské ligy St. Étienne. Hostům prostě nepomohla ani prakticky celý zápas trvající přesilovka, protože už po osmi minutách hráli Les Verts o jednoho hráče méně. Ti nakonec uhráli s favoritem utkání skvělou remízu 0:0.

Když se nechal vyloučit jen pár minut po přestávce řecký obránce Efstathios Tavlaridis, očekávalo se, že bude jen otázkou času, kdy Marseille zasadí oslabenému soupeři ránu. Jenže toho tahle ztráta nevyhodila z míry. A zaslouženě vybojoval bod.

Ona situace, po které musel sudí Gautier vytasit červenou kartu, vznikla při faulu Tavlaridise na Koného, který by se jinak řítil sám na branku. Hosté měli zároveň výbornou pozici ke skórování z přímého kopu, střelu Lucha Gonzáleze ale vytěsnil brankář Janot. Marseille pochopitelně měla iniciativu hry pod svou kontrolou. Prostě se pak protrápila v koncovce.

Brandao hlavičkoval vedle, Abrielovu volej po centru Taiwa zlikvidoval gólman Janot. Ve 36. minutě dokonce obránce Dabo vytěsňoval z brankové čáry Mbiovu hlavičku. Po přestávce se Olympique snažil samozřejmě i dále o vstřelení branky. Celkem marně. I kouč Dechamps zkoušel všechno, na hřiště poslal dokonce Ben Arfu, jenž v zimě zamíří zřejmě jinam a pod jeho velením nastupoval doteď jen zřídka.

Co by byla opravdová senzace, kdyby muži pod novým kormidelníkem Christophem Galtierem dokonce zvítězili. Neměli k tomu daleko. Sako hezky nacentroval na hlavu Bergessia a jinak nezahřátý brankář Mandanda se musel mezi třemi tyčemi co ohánět. Jen o dvě minuty později vyslal hezkou ránu na francouzského reprezentanta Matuidi.

Poslední šanci zlikvidoval domácí gólman Janot, který fantasticky vychytal Lucha Gonzáleze a rovněž svému týmu zařídil velmi cenný bod. Zato Marseille musí výsledek hodně mrzet. Ale mohou se zlobit jen sami na sebe, že na vedoucí Bordeaux ztrácí po tomto kole hrozivých osm bodů.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OM predvede ofenzivni koncert a vyhraje.

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele