23. kolo
07.02.2010 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Saint-Étienne zaslouženě smetlo Monaco 3:0

Skvělá série bez porážky je u konce. Monako padlo. A s překvapivým soupeřem. Jeho katem se stalo Saint-Etienne, které se musí ohánět v boji o udržení. Domácí se trefili hned třikrát, přesně zamířil Blaise Matuidi, Gonzalo Bergessio a v poslední minutě také Emmanuel Riviere.

Zeleno-bílí tak odčinili předchozí ligovou prohru s Auxerre, díky zisku tří bodů se dokonce dostali o jednu příčku vpřed. O skóre předskočili Nice. Monako zůstává těsně pod pohárovými příčkami, na které nyní ztrácí jeden bod. Daleko více ale bude hráče mrzet krásná série, kterou až dodnes drželi, tedy šest vítězství v řadě.

První šanci mělo ale v utkání Monako. Svůj skvělý přehled uplatnil záložník Nene, který vysunul nigerského útočníka Maazoua. Jeho střela ale neznamenala příliš potíží pro gólmana Janota. Nakonec se tak z úvodní branky radovali domácí. A byla to radost veliká, vždyť Saint-Etienne se před vlastními fanoušky trefilo vůbec poprvé po šesti utkáních. Z dobré práce Payeta těžil Blaise Matuidi, jenž z deseti metrů napálil balon do horního růžku - 1:0.

A Les Verts se málem dočkali velice brzy i druhé branky. Po hezkém lobu Bergessia se ve velice nadějné pozici objevil Bakary Sako. Jeho volej ale minul branku o pár centimetrů. O pár minutek později vedl protiútok domácího celku Guirane N'Daw, vyslal do úniku Sanoga. Ten si ale s nabídnutou příležitostí také nedokázal poradit a zamířil vedle.

V další akci se ukázal opět Sako. Ten využil špatné přihrávky soupeře, poslal míč na Payeta, jenž přerozdělil svým centrem na Sanoga. Jeho hlavička ale skončila v náruči Ruffiera. O pár momentů později se zase musel činit Janot, který si poradil se střelou Thomase Manganiho. Poté si vynikajícím zákrokem poradil Ruffier s dobře umístěnou ranou Bergessia.

Saint-Etienne se ale nakonec druhé branky dočkalo. Střídající Riviere hezky přihrál Bergessiovi, jenž v sobě objevil instinkt střelce a parádní ranou opět nedal soupeřovu brankáři šance - 2:0.

Snažili se i hosté. Po centru Neneho se k hezké hlavičce protlačil Yannick Sagbo, jeho pokus ale na brankové čáře zneškodnil obránce Yohan Benalouane. Stejný hráč spálil šanci i o pár okamžiků později, stejně jako domácí Riviere. Toho to ale nemuselo tolik mrzet, v poslední minutě utkání totiž dokázal zamířit přesně. A byl to krásný gól - běžel od svého pokutového území, přeběhl celé hřiště a nakonec vymetl šibenici. Tomu se říká umění. 3:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele