16. kolo
30.11.2008 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - Paris Saint-Germain 1:0

Rennes potvrdilo svou letošní domácí neporazitelnost, tentokrát to "schytali" fotbalisté PSG, kteří nedokázali v utkání skórovat a do hlavního města Francie si odvážejí prohru 1:0. Domácím tři body vystřelil těsně před koncem prvního poločasu Cheyrou. Jeho gól, kromě tří bodů, znamená také posun na druhou příčku tabulky za vedoucí Lyon.

Oba týmy od úvodních minut vyčkávaly, s čím přijde soupeř a hra se převážně odehrávala ve středu hřiště. Ve dvacáté minutě se poprvé osmělili domácí a hned z toho byla gólová příležitost. Z dvaceti metrů napřáhl Lemoine, ale svým pokusem trefil pouze břevno branky PSG. Další příležitost domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Po půlhodině hry musel gólman hostů Landreau vytáhnout perfektní zákrok proti Pagisově projektilu. Třetí velkou příležitost už však domácí dokázali přetavit do gólové podoby. Ve 45. minutě z pětadvaceti metrů vypálil Cheyrou a přesto, že střela neměla příliš velkou razanci, skončila za zády brankáře Landreaua. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí výběr.

V druhém poločase se herní projev hráčů PSG zlepšil, ale svěřenci kouče Le Guena si vylámali zuby na mizerné koncovce. Jednu z mála gólových šancí měl na kopačkách po hodině hry Rothen, ale s jeho střelou si dokázal domácí brankář s vypětím všech sil poradit. Hosté s ubíhajícím časem stále více otevírali hru, čehož se snažil využít domácí Leroy, ale na brankáře PSG nevyzrál. Poslední desetiminutovka patřila Pařížanům, kteří dokázali fotbalisty Rennes "zamknout" v pokutovém území, ale kromě nadějné střely Kežmana se k přímému ohrožení branky nedostali. Se závěrečnými minutami se na kopačky hostů lepila nervozita a domácí si koncentrovaným výkonem udrželi těsnou výhru 1:0.

Pařížané nedokázali navázat na tři ligové výhry, přesto zůstávají na šesté pozici s tříbodovou ztrátou právě na druhé Rennes.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

''z posledního zápasu Poháru UEFA na hřišti španělského Santanderu, kde remizovali 2:2'' hráli přece doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele